פילה מוסר־ים בטחינה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פילה מוסר־ים בטחינה

תאמינו או לא – גם ליפנים יש טחינה. ולא סתם טחינה, טחינה נהדרת, המכונה ביפנית גומה (Goma). רטבים וממרחים על בסיס טחינה יפנית ישדרגו דגים כמו את המוסר במתכון הזה

6 מנות דרגת קושי: קל
פילה מוסר־ים בטחינה יפנית
לימור לניאדו תירוש

היא עשויה מזרעי שומשום לבנים או שחורים, קלויים וכתושים במכתש ועלי. הממרח היפני סמיך מעט יותר מזה המוכר לנו ונראה כמשחת שומשום. הוא מאוזן בטעמיו, עם נוכחות מתקתקה מהסוכר הטבעי שיש בשומשום.

היפנים משוגעים על שומשום ומשתמשים בו על כל צורותיו: שלם, קלוי, מעושן, מרוסק, מזוקק לשמן או טחון למשחה. כדי ליהנות ממתכונים יפניים המשלבים ממרח שומשום אין צורך להשיג את המשחה המקורית; הטחינה הגולמית שלנו נהדרת ותתאים לשימוש במתכונים היפניים.

היפנים מוסיפים לממרח השומשום שלהם טעמים דומיננטיים כמו סויה, מירין, סאקה, אבקת מאצ'ה, חומץ אורז, פונז'ו, סוכר ויוז'ו - מה שיוצר אינסוף ממרחים, רטבים ושילובים מפתיעים, שטעמם שונה לגמרי מהטחינה הים־תיכונית.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1-1.2 קילו פילה מוסר־ים או לברק, עם העור (2 פילטים גדולים להגשה במרכז שולחן או  6 אישיים)

לטחינה היפנית:
חצי כוס (130גרם) טחינה גולמית
3 כפות (45 מ"ל) מיץ לימון
2 כפות (30 מ"ל) חומץ אורז
2 כפות (30 מ"ל) סאקה
2 כפות (30 מ"ל) מירין
כף וחצי רוטב סויה
1 כף סוכר
חצי כפית אבקת דאשי (אם אין אז מלח)
חצי כפית פלפל לבן או שחור
לדג:
3 סלסילות פטריות שימג'י
1 כף סאקה
1 כף סויה
2 כפיות שמן שומשום
רבע כפית פלפל שחור גרוס
לזרייה מעל: שומשום קלוי, בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

מכינים את הטחינה: מוזגים את הטחינה לקערה בינונית. מערבבים בקערה נוספת מיץ לימון, חומץ, סאקה, מירין, סויה, סוכר, אבקת דאשי ופלפל לבן, עד קבלת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת באטיות על הטחינה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד קבלת טחינה חלקה ומבריקה. מעבירים את הטחינה לתבנית שטוחה, מניחים בה את הדגים, מעסים ומצפים אותם בתערובת הטחינה עד שכוסו מכל הצדדים. מכסים ומשרים במקרר 24 שעות. אחרי 12 שעות לערך הופכים את הדגים ומעסים בשנית. מחממים תנור ל-240 מעלות. מוציאים את הדגים מהמשרה ומסירים את רובו (לא שוטפים), תישאר שכבת טחינה דקה על הדגים. מניחים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, שמוברש בשמן זית, כשצד העור כלפי מטה. מפלפלים וצולים 7 דקות לפילה אישי ו-15 דקות לפילה במשקל חצי קילו. בינתיים מקפיצים פטריות בווק ללא שמן עד שהפטריות מבריקות. מזליפים סאקה, סויה ושמן שומשום, מקפיצים שתי שניות, מפלפלים ומכבים את האש. זורים על הדגים פטריות, שומשום ובצל ירוק ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות