ספרינג רול שרימפס ואבוקדו במטבל כוסברה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ספרינג רול שרימפס ואבוקדו במטבל כוסברה

ספרינג רול, האבות הקדמונים והעדינים של האגרול, הם פתרון גאוני לאירוח קיצי. המילוי עטוף בעלי אורז, אין שום שלב של טיגון ואוכלים אותם עם מטבל

6 יחידות דרגת קושי: קל
ספרינגרול שרימפס ואבוקדו במטבל כוסברה
לימור לניאדו תירוש

הספרינג־רול מככב אצלי במיוחד בימים החמים, בהם התיאבון מועט ואין הרבה חשק לטרוח על בישול לאורחים. במצב רוח כזה, ספרינג־רול הוא אפשרות גאונית. אולי בגלל קלות ההכנה והטעמים העדינים ואולי בזכות יופיים של הגלילים, אך בעיקר כי משהו באכילה שלהם מרומם את מצב הרוח. ארוחת ספרינג רול תסתיים תמיד בשמחה. אין הרבה הכנות מוקדמות ולא בישולים מעייפים, וכל שלבי ההכנה נעשים באחת, אפשר גם בנוכחות האורחים. זהו אירוח מהסוג שמשאיר את כולם עם טעם של עוד.

כל שנדרש הוא להצטייד בדפים עשויים קמח אורז, עגולים ושקופים, המיועדים לגלגול, בקוטר של 22 ס"מ. במרכז שולחן האירוח מניחים ירקות כמו: חסה, גזר, מלפפון, גמבה, אבוקדו, שערות כרוב, פטריות שיטקה, נבטים, אצות ים ועשבי תיבול. וגם קערות עם מליות כמו: טופו צלוי, דגים נאים או צלויים, פירות ים, ועוף או בשר קצוצים ומבושלים. מכינים מטבל זריז ממה שאוהבים: רוטב סויה, ג'ינג'ר, שום, רוטב צ'ילי מתוק, הוי־סין, רוטב דגים, ליים או עלי כוסברה או נענע טחונים, ומחכים לאורחים.

לצד כל אלה מניחים מגבת נקייה, מושרית במים קרים וסחוטה. כל סועד לוקח לעצמו דף אורז וטובל אותו למשך שנייה בתבנית מלאה במים קרים. מניחים את הדף הרטוב (שעדיין לא יהיה מרוכך לחלוטין) על המגבת וממלאים במה שאוהבים. סוגרים את שולי הדף, מהצדדים, מגלגלים ומהדקים. הדף יהיה אכיל בסיום הגלגול. טובלים ברוטב ואוכלים מיד.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6 דפי אורז לספרינג־רול

חצי אבוקדו חתוך לרצועות ארוכות

6 עלי חסה צעירים ללא החלק הצר והעבה

לשרימפס:

כף שמן

350 גרם שרימפס טרי (ללא הזנב והראש) קצוצים לקוביות קטנות

2 בצל ירוק קצוץ

רבע צ'ילי אדום טרי קצוץ קטן

כף רוטב דגים

כף מיץ לימון

2 כפות עלי כוסברה קצוצים קטן

למטבל:

חצי כוס עלי כוסברה

2 כפיות רוטב דגים

2 כפיות מיץ לימון

שן שום

להגשה:

בוטנים מומלחים קלופים וקצוצים.

הוראות הכנה

מחממים שמן במחבת או בווק ומקפיצים את השרימפס למשך דקה. מוסיפים בצל ירוק וצ'ילי ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים רוטב דגים ומיץ לימון, מחממים חצי דקה ומכבים את האש. מוסיפים כוסברה ומערבבים. מערבבים בקערה את כל חומרי המטבל ושומרים בצד.

ממלאים תבנית במים קרים. פורשים על קרש החיתוך מגבת רטובה וסחוטה (נטולת חומרי כביסה). טובלים לשנייה עיגול של עלה אורז במים קרים, שולפים ומניחים על המגבת הרטובה. מניחים במרכז עלה חסה, מעליו מניחים 2 כפות מהשרימפס המוקפץ ומעל רצועות אבוקדו. מקפלים את צדי העיגול מעל המלית ומגלגלים. מגישים עם מטבל כוסברה ובוטנים קצוצים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות