ספרינג רול עוף במטבל נענע וצ'ילי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ספרינג רול עוף במטבל נענע וצ'ילי

אחד המאכלים הנפוצים והאהובים במטבח האסיאתי. נקרא בסינית צ'אן ג'ן שפירושו, גליל האביב. קליל ומרענן

8 יחידות דרגת קושי: קל
ספרינג רול עוף
לימור לניאדו תירוש

הספרינג־רול מככב אצלי במיוחד בימים החמים, בהם התיאבון מועט ואין הרבה חשק לטרוח על בישול לאורחים. במצב רוח כזה, ספרינג־רול הוא אפשרות גאונית. אולי בגלל קלות ההכנה והטעמים העדינים ואולי בזכות יופיים של הגלילים, אך בעיקר כי משהו באכילה שלהם מרומם את מצב הרוח. ארוחת ספרינג רול תסתיים תמיד בשמחה. אין הרבה הכנות מוקדמות ולא בישולים מעייפים, וכל שלבי ההכנה נעשים באחת, אפשר גם בנוכחות האורחים. זהו אירוח מהסוג שמשאיר את כולם עם טעם של עוד.

כל שנדרש הוא להצטייד בדפים עשויים קמח אורז, עגולים ושקופים, המיועדים לגלגול, בקוטר של 22 ס"מ. במרכז שולחן האירוח מניחים ירקות כמו: חסה, גזר, מלפפון, גמבה, אבוקדו, שערות כרוב, פטריות שיטקה, נבטים, אצות ים ועשבי תיבול. וגם קערות עם מליות כמו: טופו צלוי, דגים נאים או צלויים, פירות ים, ועוף או בשר קצוצים ומבושלים. מכינים מטבל זריז ממה שאוהבים: רוטב סויה, ג'ינג'ר, שום, רוטב צ'ילי מתוק, הוי־סין, רוטב דגים, ליים או עלי כוסברה או נענע טחונים, ומחכים לאורחים.

לצד כל אלה מניחים מגבת נקייה, מושרית במים קרים וסחוטה. כל סועד לוקח לעצמו דף אורז וטובל אותו למשך שנייה בתבנית מלאה במים קרים. מניחים את הדף הרטוב (שעדיין לא יהיה מרוכך לחלוטין) על המגבת וממלאים במה שאוהבים. סוגרים את שולי הדף, מהצדדים, מגלגלים ומהדקים. הדף יהיה אכיל בסיום הגלגול. טובלים ברוטב ואוכלים מיד.

אפשר להכין בסיום הארוחה גם ספרינג־רול עם מלית מתוקה כמו: עיגולי בננה, קוביות אננס, מנגו או פפאיה, קוביות תפוחים מוקפצים בחמאה וקינמון, פירות יער, דובדבני אמרנה, ריקוטה, רוטב שוקולד, טופי או מייפל. לגלגל, לזרות אבקת סוכר, לטבול ברוטב מתוק וחם וליהנות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

8 דפי אורז לספרינג־רול

500 גרם חזה עוף ללא העור והעצם (פרפר) נקי מגידים

אבוקדו חתוך לרצועות דקות

4 מלפפונים פרוסים לפרוסות רחבות ודקות (עדיף במנדולינה)

לחליטה:

ליטר וחצי מים

2 שיני שום קלופות

צרור קטן של רוזמרין או תימין

פרוסת ג'ינג'ר

כפית גרגירי פלפל שחור

לתיבול:

4 בצל ירוק קצוץ

4 כפות מיונז

2 כפיות חרדל דיז'ון חלק

כפית מיץ לימון

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

למטבל:

4 כפות מיץ לימון

4 כפיות סויה

4 כפיות רוטב צ'ילי מתוק

חופן קטן של עלי נענע קצוצים

קורט צ'ילי יבש

הוראות הכנה

חולטים את העוף: מניחים בסיר בינוני את כל חומרי החליטה ומרתיחים. מוסיפים לסיר את חזה העוף ומבשלים על סף רתיחה 15 דקת. מכבים ומצננים בנוזל החליטה. מסננים ומפוררים את החזה לשערות עדינות לפי מבנה הנתח. מעבירים לקערה ומוסיפים בצל ירוק, מיונז, חרדל, מיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים ומתקנים תיבול. מערבבים את כל חומרי המטבל בקערה ושומרים בצד.

ממלאים תבנית במים קרים. פורשים על קרש החיתוך מגבת רטובה וסחוטה (בלי חומרי כביסה). טובלים לשנייה עיגול של עלה אורז במים קרים ומניחים על המגבת הרטובה. מניחים במרכז העלה 4 פרוסות מלפפון, חופפות מעט כמו רעפים, מעל מניחים 2 כפות מסלט העוף החלוט ורצועות גזר ואבוקדו. מקפלים את צדי העיגול מעל המלית ומגלגלים. מגישים עם מטבל נענע וצ'ילי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות