ספרינג רול סלמון ובטטה, במטבל מתקתק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ספרינג רול סלמון ובטטה, במטבל מתקתק

ספרינג־רול הוא אפשרות גאונית לימים החמים. בגלל קלות ההכנה והטעמים העדינים ובעיקר כי משהו באכילה שלהם מרומם את מצב הרוח

6 יחידות דרגת קושי: קל
ספרינגרול סלמון ובטטה, במטבל מתקתק
לימור לניאדו תירוש

ארוחת ספרינג רול תסתיים תמיד בשמחה. אין הרבה הכנות מוקדמות ולא בישולים מעייפים, וכל שלבי ההכנה נעשים באחת, אפשר גם בנוכחות האורחים. כל שנדרש הוא להצטייד בדפים עשויים קמח אורז, עגולים ושקופים בקוטר של 22 ס"מ. במרכז שולחן האירוח מניחים ירקות כמו: חסה, גזר, מלפפון, גמבה, אבוקדו, שערות כרוב, פטריות שיטקה, נבטים, אצות ים ועשבי תיבול. וגם קערות עם מליות כמו: טופו צלוי, דגים נאים או צלויים, פירות ים, ועוף או בשר קצוצים ומבושלים. מכינים מטבל זריז ממה שאוהבים: רוטב סויה, ג'ינג'ר, שום, רוטב צ'ילי מתוק, הוי־סין, רוטב דגים, ליים או עלי כוסברה או נענע טחונים, ומחכים לאורחים.

לצד כל אלה מניחים מגבת נקייה, מושרית במים קרים וסחוטה. כל סועד לוקח לעצמו דף אורז וטובל אותו למשך שנייה בתבנית מלאה במים קרים. מניחים את הדף הרטוב (שעדיין לא יהיה מרוכך לחלוטין) על המגבת וממלאים במה שאוהבים. סוגרים את שולי הדף, מהצדדים, מגלגלים ומהדקים. הדף יהיה אכיל בסיום הגלגול. טובלים ברוטב ואוכלים מיד.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

6 דפי אורז לספרינג־רול

בטטה קטנה קלופה וחתוכה לאצבעות דקות (בעובי וברוחב של חצי ס"מ)

2 כפיות שמן

מעט מלח

300 גרם פילה סלמון ללא העור, חתוך לשני נתחים

2 כפות רוטב סויה מתוק

חצי כפית ג'ינג'ר מגורר

חצי כפית פלפל שחור גרוס

קורט צ'ילי

מלפפון פרוס לרצועות דקות

צרור עירית

למטבל:

2 כפות רוטב סויה מתוק

כף רוטב סויה

כף צ'ילי מתוק

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–180 מעלות. מניחים רצועות בטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בשמן, ממליחים וצולים רבע שעה או עד התרככות. שומרים בצד. מחממים מחבת על להבה גבוהה וצולים את הסלמון 3–4 דקות מכל צד. מוזגים רוטב סויה מתוק, ג'ינג'ר, פלפל שחור וצ'ילי ומבשלים חצי דקה. מעבירים את הסלמון לצלחת, מצננים ומפוררים לפי מבנה הדג. מערבבים את כל חומרי המטבל בקערה ושומרים בצד.

ממלאים תבנית במים קרים. פורשים על קרש החיתוך מגבת רטובה וסחוטה (נטולת חומרי כביסה). טובלים לשנייה עיגול של עלה אורז במים קרים, שולפים ומניחים על המגבת הרטובה. מניחים במרכז העלה 2 כפות מהסלמון המבושל ומעל רצועות בטטה. מקפלים את צידי העיגול מעל המלית ומגלגלים. מגישים עם המטבל המתקתק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות