קציצות חומוס טבעוניות ברוטב באק־צ'וי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות חומוס טבעוניות ברוטב באק־צ'וי

מתכון שישנה את הדימוי היבש של קמח חומוס. קמח החומוס בריא מאוד ומתהדר ברמה גבוהה של חלבון, אבל הוא גם טעים מאוד

15 כופתאות דרגת קושי: קל
כופתאות חומוס
מתן שופן

עד היום סבתא שלי, שכבר חצתה את ה-90, אינה מסוגלת לאכול לחם מקמח מלא. מדוע? בשם הגאווה. בימים של אז, הקמח הכהה, בדומה לקטניות הזולות, נחשב מנת חלקם של העניים. על מה שלא ידעו אז, עד כמה האוכל הזה טוב לנו, אנחנו משלמים היום ביוקר.

קמח החומוס, המופק מגרגירי חומוס טחונים, הוא דוגמה מצוינת. הוא פופולרי במטבחים רבים, גם באלו הנחשבים בשוגג עניים, כמו הודו ופקיסטאן. סביב אגן הים התיכון הוא מרכיב נפוץ גם בסצינת אוכל הרחוב, בין שמדובר בלחמים שטוחים ודקים או בציפוי פריך לירקות ולבשר בטיגון עמוק. היום, לפחות אצלנו, הוא נתפש כבריאותני או כמצרך קבוע במזווה של טבעונים.

4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לכופתאות:

10 גבעולי פטרוזיליה,
שטופים היטב
1 בצל בינוני, קלוף
1 תפוח אדמה קטן, קלוף
3/4 כוס (100 גרם) קמח חומוס
1/2 כף כמון טרי טחון
1/4 כוס מים
1 כף שמן זית
קורט מלח ופלפל שחור
לרוטב:
4 צרורות של גבעולי באק־צ'וי
(כל צרור מכיל כ-5 גבעולים)
2 עגבניות מגוררות
1 כף שמן זית
1 כף כורכום
2 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
2 פרוסות לימון

הוראות הכנה

במעבד מזון קוצצים דק מאוד את הפטרוזיליה והבצל. מעבירים לקערה. מגררים דק את תפוח האדמה (תפקידו לקשור את הכופתאות, במקום להשתמש בביצים או בגלוטן) ומעבירים לקערה. מוסיפים את קמח החומוס, הכמון, המים, שמן הזית והמלח והפלפל. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה עם ריח של פלאפל. מניחים בצד.
ניגשים להכנת הרוטב: שוטפים היטב את גבעולי הבאק־צ'וי. קוצצים דק (עובי 1/2 ס"מ) את החלק הלבן של הגבעולים. את העלים עצמם קוצצים גס יותר ושומרים בנפרד מהגבעולים, הם ייכנסו לקראת סוף הבישול. מעבירים את העגבניות המגוררות, שמן הזית והכורכום לסיר רחב ושטוח. מדליקים אש בינונית, ומערבבים. מוסיפים את גבעולי הבאק־צ'וי הקצוצים דק, ומערבבים. קורצים מעיסת הכופתאות כדורים קטנים ומניחים בסיר. מוסיפים מים חמים כך שיגיעו עד לחצי מגובה הכופתאות. מוסיפים את פרוסות הלימון ופרוסות השום (אם רוצים יותר טעם לימוני, אפשר להוסיף מיץ לימון מהלימון שנשאר). מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מדי פעם מנערים בעדינות את הסיר כדי לוודא שהכופתאות לא נדבקות לתחתית ושהרוטב עוטף אותן מכל הכיוונים. לאחר כ-10 דקות הופכים את הכופתאות ומוסיפים את עלי הבאק־צ'וי ששמרנו בצד. מכסים. לאחר כ-10 דקות מסירים מהאש, ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות