מתכון

עוגיות חומוס

העוגיות האלו מזכירות לי את חגיגות החינה המסורתיות במשפחה, שלכבודן מכינים מגוון עצום של עוגיות. הן מזכירות במרקמן עוגיות טחינה – כלומר פירוריות ויבשות, אך נמסות בחלל הפה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגיות חומוס
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:30 עוגיות

קמח החומוס בריא מאוד ומתהדר ברמה גבוהה של חלבון, אבל הוא גם טעים מאוד, ולא רק כתחליף לקמח או ביצים.

יש מי שמשלב בהכנתן גם קמח רגיל, אך אלו שכאן מכילות אך ורק קמח חומוס, ולכן הן מתאימות גם לנמנעים מגלוטן. מי שירצה לטבען אותן יוכל לעשות זאת באמצעות המרת החמאה המומסת בשמן ניטרלי (כמו קנולה).

רכיבים

  • 2 כוסות (250 גרם) קמח חומוס
  • 1/3 כוס (65 גרם) אבקת סוכר
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 130 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את קמח החומוס עם הסוכר וסוכר הווניל. ממיסים את החמאה (במיקרוגל או בסיר קטן) ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב עד שהמסה מתאחדת לגוש אחד. אם המסה פירורית מדי ולא מתגבשת, מוסיפים עוד חמאה מומסת (בהדרגה) או כף אחת־שתיים של שמן קנולה. מחממים תנור ל-160 מעלות. קורצים מהמסה עוגיות בצורות שאוהבים. למשל: כדורים, או לחלופין מגלגלים את המסה לגליל בקוטר 3-2 ס"מ וחותכים יחידות באורך 5-4 ס"מ (כמו ניוקי גדול). מניחים על גבי מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. מכניסים לתנור לאפייה של כ-12 דקות או עד שהעוגיות משחימות. מוציאים מהתנור את המגש, אך לא נוגעים בעוגיות. הן רכות מאוד בצאתן מהתנור. מגישים או מאחסנים כאשר הן הצטננו והתקשו.

תגובות