טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גלידת קסטה שוקולד ופירות יער טבעונית

יש הרבה מיתוסים על קושי בהכנת גלידות. הרשו לי להרגיע אתכם: ניתן לטעות. נכון, התוצאה לא תהיה מדויקת, אך העוגייה והגלידה יצאו טעימות להפליא. מתכון של זיו סנדלר מ- SEEDS

12 קסטות דרגת קושי: קל
קסטת גלידה  שוקולד ופירות יער
דודו בכר

את העוגיות מכינים בטכניקה של הקצפה שומנית. כלומר, מעבדים את שמן הקוקוס והסוכר במיקסר עד שהאוויר נכנס לתערובת והשומן הופך לקצף. בטכניקה הזו, גם אם ערבבנו את התערובת יותר מידי או פחות מידי העוגיות ייצאו פריכות מבחוץ ושטוחות. אלמנט נוסף בעוגיות לקסטות הוא שהן רכות מבפנים, אחרת נתקע עם גלידה בין שני קרשים קפואים. גם כאן משיגים את התוצאה בקלות: יותר מחית תפוחי עץ ביחס לעוגיות "רגילות", ואפייה קצרה יותר בדקה או שתיים. נשאר רק דבר אחד, הקרמיות של הגלידה. אל חשש. קרם קוקוס לאחר קירור של לילה במקרר, נפרד לשתי שכבות. שכבה עליונה של קרם סמיך, ושכבה תחתונה של מי קוקוס שקופים. כשנפתח את פחית הקרם קוקוס מצידה התחתון ונסנן את מי הקוקוס, ישאר לנו קרם סמיך שבשילוב עם מעט סוכר קופא באופן טבעי לגלידה קרמית. כל שנשאר הוא להוסיף לו טעמים

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

מרכיבים לעוגייה:

180 גרם (1 כוס) שמן קוקוס מומס אך לא חם

90 גרם (חצי כוס) מחית תפוח עץ

200 גרם (כוס) סוכר

250 גרם (כוס ו3/4 ) קמח

4 כפות קקאו

1 כפית אבקת אפייה

מרכיבים לקרם:

2 פחיות קרם קוקוס לאחר לילה במקרר

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

200 גרם שוקולד מריר

לפירות יער:

200 גרם פירות יער

100 גרם סוכר

100 גרם חלב מן הצומח (טבעוני) מועדף – סויה, שקדים, קוקוס, אורז

25 גרם / 4-5 כפות קורנפלור

הוראות הכנה

מכינים את העוגיות לקסטות:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים שמן קוקוס, מחית תפוח עץ, סוכר ואבקת אפייה במשך 7 דקות במהירות בינונית.

מוסיפים את הקמח והקקאו לבלילה, מערבבים עד הטמעה. מזלפים 24 עיגולים.

בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות אופים במשך 12 דקות

מניחים בצד לצינון.

הכנת פירות היער:

בסיר מרתיחים את כל המרכיבים תוך כדי בחישה עד הסמכה. מניחים בצד לקירור.

הכנת הקרם:

פותחים את פחיות קרם הקוקוס פותחים מצדן התחתון ומסננים את הנוזל השקוף לסיר.

מרתיחים את הנוזל השקוף ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד לאחידות. מכניסים למקרר עד לקירור מוחלט.

בקערת מיקסר מקציפים אינסטנט פודינג, סוכר, וניל ואת הקרם הסמיך שנשאר בפחיות קוקוס. מקציפים כדקה במהירות גבוהה.

מקפלים לתוך הקרם את גנאש השוקולד שהתקרר ומזלפים את קרם השוקולד על עוגיית קסטה. על קרם השוקולד נזלף מלית פירות יער ומכסים עם עוגייה נוספת.

מקפיאים עד 3 חודשים בכלי אטום, להגיש קפוא.

טיפים

ניתן להכין מראש את הפלפלים קלויים וחתוכים לקוביות, ולשמור אותם במקפיא עד חודש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות