מתכון

גלידת קסטה וניל חלבה טבעונית

זה הזמן המושלם להכין בבית גלידות קסטה טבעוניות זה קל ופשוט ממה שנראה, אפשר לשתף את הילדים ומדובר בהצלחה מובטחת גם למי שאינו בקיא ברזי האפייה. מתכון של זיו סנדלר מ- SEEDS

זיו סנדלר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קסטת גלידה וניל חלבה
צילום: דודו בכר
זיו סנדלר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

את העוגיות מכינים בטכניקה של הקצפה שומנית. כלומר, מעבדים את שמן הקוקוס והסוכר במיקסר עד שהאוויר נכנס לתערובת והשומן הופך לקצף. בטכניקה הזו, גם אם ערבבנו את התערובת יותר מידי או פחות מידי העוגיות ייצאו פריכות מבחוץ ושטוחות. אלמנט נוסף בעוגיות לקסטות הוא שהן רכות מבפנים, אחרת נתקע עם גלידה בין שני קרשים קפואים. גם כאן משיגים את התוצאה בקלות: יותר מחית תפוחי עץ ביחס לעוגיות "רגילות", ואפייה קצרה יותר בדקה או שתיים. נשאר רק דבר אחד, הקרמיות של הגלידה. אל חשש. קרם קוקוס לאחר קירור של לילה במקרר, נפרד לשתי שכבות. שכבה עליונה של קרם סמיך, ושכבה תחתונה של מי קוקוס שקופים. כשנפתח את פחית הקרם קוקוס מצידה התחתון ונסנן את מי הקוקוס, ישאר לנו קרם סמיך שבשילוב עם מעט סוכר קופא באופן טבעי לגלידה קרמית. כל שנשאר הוא להוסיף לו טעמים.

רכיבים

מרכיבים לעוגייה:

  • 180 גרם (1 כוס) שמן קוקוס מומס אך לא חם
  • 90 גרם (חצי כוס) מחית תפוח עץ
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 250 גרם (כוס ו3/4 ) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

מרכיבים לקרם:

  • 2 פחיות קרם קוקוס לאחר לילה במקרר
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • כוס ממרח חלבה

הוראות הכנה

מתחילים עם הכנת העוגיות של הקרם:

בקערת מיקסר נשים: שמן קוקוס, תפוח עץ, סוכר ואבקת אפייה. נעבד עם וו גיטרה כ-7 דקות במהירות בינונית.

נוסיף את הקמח לבלילה, נשטח על מגש אפייה,

בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות נאפה במשך 20 דקות.

להשאיר בצד לצינון.

הכנת העוגיות לקסטות:

בקערת מיקסר נשים: שמן קוקוס, תפוח עץ, סוכר ואבקת אפייה. נעבד עם גיטרה כ-7 דקות במהירות בינונית.

נוסיף את הקמח והקקאו לבלילה, נזלף 24 עיגולים או עם כף.

בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות נאפה במשך 12 דקות.

להשאיר בצד לצינון.

הכנת הקרם:

טוחנים את העוגיות לקרם במעבד מזון לפירורים גסים
פותחים את פחיות קרם הקוקוס מצדן התחתון ומסננים את הנוזל השקוף
בקערת מיקסר מקציפים את האינסטנט, הסוכר, את תוכן מקל הווניל ואת הקרם הסמיך שנשאר בפחיות קוקוס, כדקה במהירות גבוהה.
מקפלים לתוך הקרם את העוגיות השבורות ומזלפים את הקרם עם העוגיות על עוגיית קסטה ומכסים עם עוגייה נוספת
מקפיאים עד 3 חודשים בכלי אטום, להגיש קפוא.

תגובות