טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גלידת קסטה שוקו צ'יפס לוטוס

זה הזמן המושלם להכין בבית גלידות קסטה טבעוניות זה קל ופשוט ממה שנראה, אפשר לשתף את הילדים ומדובר בהצלחה מובטחת. מתכון של זיו סנדלר מ- SEEDS

12 קסטות דרגת קושי: קל
גלדית קסטה שוקולד צ'יפס
דודו בכר

את העוגיות מכינים בטכניקה של הקצפה שומנית. כלומר, מעבדים את שמן הקוקוס והסוכר במיקסר עד שהאוויר נכנס לתערובת והשומן הופך לקצף. בטכניקה הזו, גם אם ערבבנו את התערובת יותר מידי או פחות מידי העוגיות ייצאו פריכות מבחוץ ושטוחות. אלמנט נוסף בעוגיות לקסטות הוא שהן רכות מבפנים, אחרת נתקע עם גלידה בין שני קרשים קפואים. גם כאן משיגים את התוצאה בקלות: יותר מחית תפוחי עץ ביחס לעוגיות "רגילות", ואפייה קצרה יותר בדקה או שתיים. נשאר רק דבר אחד, הקרמיות של הגלידה. אל חשש. קרם קוקוס לאחר קירור של לילה במקרר, נפרד לשתי שכבות. שכבה עליונה של קרם סמיך, ושכבה תחתונה של מי קוקוס שקופים. כשנפתח את פחית הקרם קוקוס מצידה התחתון ונסנן את מי הקוקוס, ישאר לנו קרם סמיך שבשילוב עם מעט סוכר קופא באופן טבעי לגלידה קרמית. כל שנשאר הוא להוסיף לו טעמים .

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

מרכיבים לעוגייה:

180 גרם (1 כוס) שמן קוקוס מומס אך לא חם

90 גרם (חצי כוס) מחית תפוח עץ

200 גרם (כוס) סוכר

1 מקל וניל

250 גרם (כוס ו3/4 ) קמח

1 כפית אבקת אפייה

חצי כוס שוקו צ'יפס

מרכיבים לקרם:

2 פחיות קרם קוקוס לאחר לילה במקרר

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס ממרח לוטוס

הוראות הכנה

מכינים העוגיות לקסטות:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים שמן קוקוס, תפוח עץ, סוכר, תוכן המקל וניל ואבקת אפייה במשך 7 דקות במהירות בינונית.

מוסיפים את הקמח והשוקו צ'יפס לבלילה, מערבבים עד הטמעה.

מזלפים 24 עיגולים.

בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות אופים במשך 12 דקות.

להשאיר בצד לצינון

הכנת הקרם:

פותחים את פחיות קרם הקוקוס מצדן התחתון ומסננים את הנוזל השקוף לסיר

בקערת מיקסר מקציפים כדקה במהירות גבוהה את האינסטנט, הסוכר ואת הקרם הסמיך שנשאר בפחיות קוקוס. מקפלים פנימה את ממרח הלוטוס ומזלפים את הקרם על עוגיית קסטה. מכסים עם עוגייה נוספת.

להקפיא עד 3 חודשים בכלי אטום, להגיש קפוא.

 

טיפים

ניתן להכין מראש את הפלפלים קלויים וחתוכים לקוביות, ולשמור אותם במקפיא עד חודש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות