צ'פאטי - לחם הודי קלאסי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון צ'פאטי - לחם הודי קלאסי

הצ'פאטי הוא לחם הודי בסיסי, מעין פיתה שטוחה ודקה אותה מכינים בצלייה מהירה על מחבת חמה. מתכון של השף ג'אגוויר סיג ממסעדת אינדירה

10 יחידות דרגת קושי: קל
צ'אפטי

מומלץ להכין על מחבת ישנה במיוחד משום שצליית הצ'פאטי עלולה להשאיר כתמים.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

400 גרם קמח לבן

400 גרם קמח מלא

2 כוסות מים

כפית שמן

קורט מלח

הוראות הכנה

לשים יחדיו את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה ואלסטית.

אם הבצק מעט לח מוסיפים עוד מים, ואם מעט דביק אז מעט קמח.

מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים שווים ומניחים אותם על משטח מקומח.

מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למנוחה של כחצי שעה.

לאחר חצי שעה מרדדים את כדורי הבצק על משטח מקומח לעובי של כ- 3 מ"מ.

במקביל מחממים מחבת ללא שמן לטמפרטורה גבוהה.

צולים את הצ'פאטי על המחבת עד השחמה משני הצדדים.

מאחסנים את הצ'פאטי המוכנים בכלי מכוסה עד הגשה על מנת שלא יתייבשו טרם אכילה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות