מתכון

צ'פאטי - לחם הודי קלאסי

הצ'פאטי הוא לחם הודי בסיסי, מעין פיתה שטוחה ודקה אותה מכינים בצלייה מהירה על מחבת חמה. מתכון של השף ג'אגוויר סיג ממסעדת אינדירה

ג'אגוויר סיג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צ'אפטי
ג'אגוויר סיג, שף אורח

מומלץ להכין על מחבת ישנה במיוחד משום שצליית הצ'פאטי עלולה להשאיר כתמים.

רכיבים

  • 400 גרם קמח לבן
  • 400 גרם קמח מלא
  • 2 כוסות מים
  • כפית שמן
  • קורט מלח

הוראות הכנה

לשים יחדיו את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה ואלסטית.

אם הבצק מעט לח מוסיפים עוד מים, ואם מעט דביק אז מעט קמח.

מחלקים את הבצק ל- 10 כדורים שווים ומניחים אותם על משטח מקומח.

מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למנוחה של כחצי שעה.

לאחר חצי שעה מרדדים את כדורי הבצק על משטח מקומח לעובי של כ- 3 מ"מ.

במקביל מחממים מחבת ללא שמן לטמפרטורה גבוהה.

צולים את הצ'פאטי על המחבת עד השחמה משני הצדדים.

מאחסנים את הצ'פאטי המוכנים בכלי מכוסה עד הגשה על מנת שלא יתייבשו טרם אכילה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ