דאל מקאני - תבשיל עדשים הודי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דאל מקאני - תבשיל עדשים הודי

הדאל הוא נזיד עדשים הודי עשיר בטעמו והוא מהווה את אחת ממנות הבסיס הנפוצות בתת היבשת. מתכון של השף ג'אגוויר סיג ממסעדת אינדירה

5 סועדים דרגת קושי: קל
דאל
6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.0 1 5 5

רכיבים

כוס וחצי עדשים כתומות שהושרו במים למשך כשעתיים

2-3 כפות שמן או גהי (חמאה מזוקקת) לבחירה

בצל בינוני לבן קצוץ

1-2 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות

חצי צרור כוסברה קצוצה

4 שיני שום קצוצות

כף גדושה של ג'ינג'ר מגורר

צ'ילי אדום קצוץ

כף אבקת קארי

כפית כורכום

מלח, פלפל

הוראות הכנה

מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, הג'ינג'ר, והצ'ילי ומטגנים תוך ערבוב לדקה נוספת. מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מתבלים בעזרת הקארי, הכורכום, והפלפל וממשיכים לטגן לעוד מספר דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העדשים ומטגנים למשך מספר דקות תוך ערבוב. מוסיפים מים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה וחצי. תוך כדי בישול פותחים את הסיר ומערבבים מעת לעת. לאחר כשעה וחצי טועמים, מתבלים במלח ומשלימים טעם על פי הצורך. לקראת ההגשה, מוסיפים לתבשיל את הכוסברה הקצוצה ומגישים חם!



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות