ראיטה של חציל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ראיטה של חציל

ראיטה היא מנת דגל הודית על בסיס יוגורט המגיעה עם ירקות שונים. תפקידה למעשה הוא לשמש מנת מעבר מרעננת בין המנות החריפות בארוחה ולצנן את הפה. בגרסה זו מתקבל סלט חצילים קריר ורענן. מתכון של השף ג'אגוויר סיג ממסעדת אינדירה

דרגת קושי: קל
ראיטה של חציל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

חציל גדול

בצל גדול קצוץ דק

עגבנייה גדולה קצוצה

2 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/4 כוס כוסברה קצוצה

כף שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כפית זרעי כמון

גביע יוגורט טבעי

מלח

הוראות הכנה

קולים את החציל בתנור עד ריכוך. מרוקנים את בשר החציל. מומלץ להעביר למסננת ולסנן את הנוזלים החוצה. מעבירים לקערה ומועכים לכדי מחית. מוסיפים שמן זית, בצל קצוץ, עגבנייה קצוצה, פלפל צ'ילי ירוק, שום, כוסברה ומלח. מערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים שוב. מחממים מחבת על חום בינוני וקולים את זרעי הכמון תוך כדי ערבוב עד שהם משחימים. מצננים. מוסיפים את היוגורט למחית החצילים ומערבבים היטב. מכסים במגבת נקייה ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות. מפזרים זרעי כמון קלויים ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות