עוף טיקה מסאלה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוף טיקה מסאלה

בגרסה הזו נעשה שימוש בחלב קוקוס להענקת מרקם קרמי עשיר לרוטב המאפיין את הבישול ברצועות החוף. מתכון של ג'אגוויר סיג ממסעדת אינדירה

דרגת קושי: קל
עוף טיקה מסאלה
תומר אפלבאום

למי שפחות מתחבר לטעם הקוקוסי ניתן להמיר את חלב הקוקוס בשמנת.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

1 קילו חזה עוף

200 גרם בצל קצוץ

10 גרם פלפל אדום חריף טחון

חצי כוס חלב קוקוס  

5 כפיות תערובת גראם מסאלה (ניתן לרכוש בחנויות המזרח הרחוק)

2 כפיות ג'ינג'ר טחון

2 כפיות שום טחון

חצי כפית כמון טחון

4 כפות רסק עגבניות

50 גרם אגוזי קשיו טחונים

שמן זית לטיגון

מעט עלי כוסברה קצוצים

הוראות הכנה

צולים את העוף למשך 2 דקות על כל צד במחבת גריל עם מעט שמן. אין צורך לצלות עד גמר הכנה שכן בהמשך העוף מתבשל ברוטב. מניחים בצד. 

לרוטב-  מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את כל התבלינים היבשים ומשחררים את טעמם בשמן תוך ערבוב. מוסיפים את השום הכתוש, הג'ינג'ר הכתוש והפלפל החריף הטרי הכתוש וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקשיו הטחון יחד עם רסק העגבניות ומעט מים לפי הצורך ומערבבים עד קבלת רוטב אחיד. מוסיפים את חזות העוף ומשיכים לבשל למשך כ- 7 דקות נוספות על אש בינונית עד גמר בישול העוף. למי שאוהב- מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים למשך כשתי דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח וגראם מסאלה. מסירים  מהאש ומפזרים חופן נדיב של עלי כוסברה קצוצים. מגישים עם אורז לבן בסמתי מאודה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות