מתכון |

בריאני ירקות

בריאני הוא תבשיל אורז עשיר בתבלינים. לבריאני גרסאות שונות עם עוף או בשר או כמו במתכון זה בגרסה צמחונית (שאפשר לטבען בקלות) כאשר הירקות מהווים מרכיב מרכזי. מתכון של השף ג'אגוויר סיג ממסעדת אינדירה

ג'אגוויר סיג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ג'אגוויר סיג, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
בריאני ירקות
צילום: מוטי מילרוד

רכיבים

  • כוס אורז בסמטי מסונן
  • בצל בינוני חתוך לקוביות
  • חצי כוס אפונה
  • גזר חתוך לקוביות
  • חצי כפית זרעי כמון
  • מקל קינמון
  • חצי כפית משחת ג'ינגר
  • חצי כפית שום כתוש
  • עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
  • תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
  • רבע כפית אבקת פלפל צילי
  • רבע כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל
  • חצי כפית גראם מסאלה
  • 2 כפות חמאת גהי / שמן זית
  • 5 כוסות מים

הוראות הכנה

ממיסים את החמאה במחבת רחב ומטגנים בצל עד ריכוך כ-2-3 דקות. מוסיפים זרעי כמון ומקל קינמון ומערבבים עד שהטעמים נפתחים. מוסיפים את העגבניות, משחת ג'ינג'ר ושום וחצי כוס מים ומבשלים עד שהמים מתאדים כ-4-6 דקות. מוסיפים אפונה, גזר ותפוחי אדמה ומערבבים. מוסיפים מלח, אבקת צ'ילי, גראם מסאלה, פלפל שחור וכורכום. מערבבים, מכסים ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז, מנמיכים את הלהבה לאש בינונית, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, מבשלים על אש קטנה לכ-5 דקות נוספות עד שהמים מתאדים והאורז נעשה רך.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ