בריאני ירקות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בריאני ירקות

בריאני הוא תבשיל אורז עשיר בתבלינים. לבריאני גרסאות שונות עם עוף או בשר או כמו במתכון זה בגרסה צמחונית (שאפשר לטבען בקלות) כאשר הירקות מהווים מרכיב מרכזי. מתכון של השף ג'אגוויר סיג ממסעדת אינדירה

דרגת קושי: קל
בריאני ירקות
מוטי מילרוד
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 1

רכיבים

כוס אורז בסמטי מסונן

בצל בינוני חתוך לקוביות

חצי כוס אפונה

גזר חתוך לקוביות

חצי כפית זרעי כמון

מקל קינמון

חצי כפית משחת ג'ינגר

חצי כפית שום כתוש

עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות

תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות

רבע כפית אבקת פלפל צילי

רבע כפית כורכום

מלח

פלפל

חצי כפית גראם מסאלה

2 כפות חמאת גהי / שמן זית

5 כוסות מים

הוראות הכנה

ממיסים את החמאה במחבת רחב ומטגנים בצל עד ריכוך כ-2-3 דקות. מוסיפים זרעי כמון ומקל קינמון ומערבבים עד שהטעמים נפתחים. מוסיפים את העגבניות, משחת ג'ינג'ר ושום וחצי כוס מים ומבשלים עד שהמים מתאדים כ-4-6 דקות. מוסיפים אפונה, גזר ותפוחי אדמה ומערבבים. מוסיפים מלח, אבקת צ'ילי, גראם מסאלה, פלפל שחור וכורכום. מערבבים, מכסים ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז, מנמיכים את הלהבה לאש בינונית, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול, מבשלים על אש קטנה לכ-5 דקות נוספות עד שהמים מתאדים והאורז נעשה רך.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות