מתכון

פודינג אורז הודי

הגרסה ההודית לפודינג. ניתן להגישו חם או קר. מתכון של השף ג'אגוויר סיג ממסעדת אינדירה

ג'אגוויר סיג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ג'אגוויר סיג, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 סועדים
פודינג אורז הודי

רכיבים

  • 1 כוס אורז בסמטי מסונן
  • 2 כפות חמאה איכותית (ללא מלח)
  • כפית זעפרן כתוש
  • רבע כפית הל טחון
  • 5 כוסות חלב
  • כוס סוכר
  • רבע כוס פיסטוקים קצוצים( או שקדים/אגוזים)
  • רבע כוס קשיו פרוס קלוי

הוראות הכנה

מחממים בסיר חמאה על להבה בינונית. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים זעפרן והל ומערבבים. מבשלים כדקה וחצי ומערבבים מפעם לפעם. מוסיפים את החלב ומבשלים על להבה קטנה עד צמצום חצי מכמות החלב. מוסיפים סוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב כשתיים-שלוש דקות. מגישים עם קשיו קלוי ופיסטוקים קצוצים.   

תגובות