פנזרוטי: כיסון איטלקי מטוגן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פנזרוטי: כיסון איטלקי מטוגן

במקור הקינוח האיטלקי הזה הוא מלוח, עם במלית גבינות קשות (צהובות) ארומטיות עתירות שומן, שיתמתחו בכל ביס. אני לקחתי אותו למחוזות מתוקים של גבינה

16 יחידות דרגת קושי: קל
פנזרוטי
אורה קורן

המתכון המתוק  הוא מחווה לפירוגי של אמא שלי, יפה, שגם היא החליפה את המלית המלוחה במתוקה כזו, לקינוח. וגם הוא, הפירוגי גבינה, במיטבו בגירסה מטוגנת קלות, לאחר בישול במים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק :

210 גרם (כוס וחצי) קמח
110 מיליליטר (חצי כוס ועוד כף) מים
4-5 גרם (שקית) שמרים יבשים
2 כפות שמן רגיל (חמניות)
קורט מלח

למלית:

150 גרם (חצי אריזה) גבינת ריקוטה פרסקה
90 גרם (כמעט חצי אריזה) גבינת מסקרפונה
30 גרם (2 כפות גדושות) סוכר
חצי כפית קינמון
מעט תמצית וניל

להכנה :

חצי בקבוק שמן רגיל

אבקת סוכר

הוראות הכנה

בקיצור - לשים בצק ומשאירים שינוח. בינתיים מכינים מלית. מרדדים בצק, קורצים, ממלאים ומטגנים.

בפירוט - מכניסים לקערת מיקסר לפי הסדר הבא: מים, שמן, מלח (השמרים לא אמורים לבוא במגע ישיר עם שמן ומלח), קמח, סוכר, שמרים. לשים כ-10 דקות לקבלת בצק חלק. אם הבצק נראה יבש ולא מתגבש, מוסיפים מעט מים (כל פעם כפית).

מכסים במגבת, או כובע אמבט (שמרים אוהבים לנשום) ומשאירים בצד לכשעה.

להכנת המלית מערבבים היטב את כל מרכיביה.

מקמחים קלות משטח אפייה ומערוך ומרדדים את הבצק לעובי של כשני מילימטרים. קורצים עיגולים עם כוס או רינג. בעזרת שתי כפיות מניחים מלית במרכז כל עיגול, וסוגרים את קצותיו לקבלת צורה של חצי עיגול. מוצע להתחיל באחד-שניים לבדוק כמה מלית לשים, כך שהקינוח יהיה מלא, אך המלית לא תפריע לסגירתו.

מחממים שמן לכ-150 מעלות. למי שאין מד חום - מכניסים לשמן כף ערבוב מעץ, ואם נוצרות סביבה בועות - השמן מוכן. אסור שיהיה חם מדי, כדי שלא ישרוף את הבצק.

בכל מקרה הטיגון מהיר - 10-15 שניות מכל צד. מוציאים לנייר סופג. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים חם וטרי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות