פיצה נהדרת שכדאי להכין עם הילדים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פיצה נהדרת שכדאי להכין עם הילדים

אין כמו להכין בבית כדי להבטיח שלא מכניסים ג'אנק, ואין כמו להכין עם הילדים, כדי להראות להם שזה אפשרי, מהיר ואפילו קל ולהרחיק אותם מדוכני המזון המהיר

2-3 פיצות משפחתיות דרגת קושי: קל
פיצה
אורה קורן

מתכון קיצורי הדרך הזה לא עושה הנחות לאיכות ולטעם. יש בו שני שלבים בלבד: הכנת הבצק והמתנה אחת לתפיחה, והנחת רוטב מוכן ותוספות מעליו.
הרוטב הכי איכותי שמצאתי הוא מחית עגבניות של חברת מוטי (MUTTY) האיטלקית. מעליו מניחים פרוסות דקיקות של מה שרוצים: זוקיני, קישואים, בטטה, חצילים ו/או פטריות. למה דקיקות? כי הן עוברות צריבה חזקה קצרה של כ-5 דקות בלבד בתנור. רצועות בצל סגול משדרגות כל מנה. מעל מפזרים גבינה צהובה ומוצרלה מגוררות.
כמות הבצק מספיקה ל-2-3 פיצות משפחתיות, תלוי בקוטר ובעובי שרוצים. אפשר להכין חצי כמות, או את כל הכמות ולהקפיא חצי מהבצק לפיצה הבאה. אפשר להחזיק בפריזר כ-3 חודשים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

1-1.25 כוס (300 מיליליטר) מים פושרים
חצי כוס (90 גר') שמן זית
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
225 גרם קמח פוקאצ'ה, או 500 גרם קמח רגיל
10 גר' שמרים יבשים (או 25 גר' טריים)
לתוספות (לפיצה אחת):
2 זוקיני
5 פטריות שמפניון
חצי בצל סגול
70 גרם גבינות צהובות מגוררות (אני משתמשת במוצרלה, פרמז'ן, גרוייר או צ'דר)
חצי כוס מחית עגבניות

הוראות הכנה

לבצק – מערבבים בקערה שמרים וקמח. מכניסים לקערת מיקסר מים, שמן, סוכר, מלח ומעל את הקמח מעורבב עם השמרים. מערבלים עם וו לישה 10 דקות. מכסים בניילון נצמד ומניחים כשעה עד בערך הכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-225 מעלות לפחות. לקחת בחשבון שזה לוקח זמן, 20-30 דקות, תלוי בתנור.

לפיצה – מקמחים משטח עבודה ומערוך ומרדדים חצי, או שליש מהבצק. מקמחים תבנית אפיה, או מניחים עליה נייר אפייה, למנוע הידבקות הבצק. גם עליו מפזרים מעט קמח. מניחים מעל את הבצק ומחוררים עם מזלג.

מורחים את מחית העגבניות.

פורסים את התוספות לפרוסות דקיקות במיוחד. זה חשוב, כי זמן האפייה שלהן קצר. אפשר עם סכין, או קולפן ירקות, או מנדולינה. את הבצל פורסים לחצאי טבעות ומפרידים אותן. מניחים את פרוסות הירקות מעל למחית העגבניות. מפזרים מעל את הבצל.

מכניסים לתנור שחומם לפחות ל-225 מעלות. כשהבצק משחים אחרי כחמש דקות וכמעט מוכן, מוציאים, מוסיפים את הגבינות ומחזירים עד שהגבינות נמסות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות