מתכון

קרקרים מתוקים בניחוח קינמון

הקרקרים העונים גם לשם ״צרפתיות״ הם למעשה עוגיות דקיקות פשוטות מאוד להכנה מבצק שמזכיר במרקמו לאחר האפייה בצק עלים. מתכון של הקונדיטורית נופר צור (הרובע השישי)

נופר צור, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרקרים מתוקים בניחוח קינמון
צילום: דודו בכר
נופר צור, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:60-80 עוגיות

טיפים להצלחת המתכון:

* לא לעבד את הבצק יותר מידי!

* לרדד את הבצק דק ככל הניתן

* לפזר את הסוכר בצורה אחידה על הבצק

* לאפות עד להזהבה טובה.

רכיבים

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה 15%
  • 200 גרם חמאה רכה (חתוכה לקוביות)
  • לפיזור על הבצק: כ 150 גרם סוכר
  • (אופציה- 1/4 כפית קינמון)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל 170 מעלות.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים את הקמח יחד עם החמאה הרכה ומעבדים לפירורים דקים, מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים רק עד לאיחוד הבצק, (לא מערבבים יותר מידי אחרת הבצק לא יהיה פריך!). הבצק שמתקבל אמור להיות מעט דביק, אם צריך, מוסיפים עוד קצת קמח (עד 2 כפות).

משטחים לדיסק ועוטפים עם ניילון נצמד. מקררים כשעתיים (ניתן גם ללילה).

מחלקים את הבצק ל- 4 ומרדדים את כל רבע בין שני ניירות אפייה (מקומחים מעט) לעלה דק ככל הניתן, בגודל תבנית האפייה.

מחליקים את הנייר לתבנית, מורחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר (ניתן לערבב לסוכר מעט קינמון), בשכבה אחידה ודקה.

בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לצורה הרצויה (מעוינים/ ריבועים/ מלבנים ארוכים).

אופים עד להזהבה 20-25 דקות

מצננים על השיש ומאחסנים בכלי אטום.

תגובות