קרקרים מתוקים בניחוח קינמון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קרקרים מתוקים בניחוח קינמון

הקרקרים העונים גם לשם ״צרפתיות״ הם למעשה עוגיות דקיקות פשוטות מאוד להכנה מבצק שמזכיר במרקמו לאחר האפייה בצק עלים. מתכון של הקונדיטורית נופר צור (הרובע השישי)

60-80 עוגיות דרגת קושי: קל
קרקרים מתוקים בניחוח קינמון
דודו בכר

טיפים להצלחת המתכון:

* לא לעבד את הבצק יותר מידי!

* לרדד את הבצק דק ככל הניתן

* לפזר את הסוכר בצורה אחידה על הבצק

* לאפות עד להזהבה טובה.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 2

רכיבים

2 כוסות (280 גרם) קמח

1 גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה 15%

200 גרם חמאה רכה (חתוכה לקוביות)

לפיזור על הבצק: כ 150 גרם סוכר

(אופציה- 1/4 כפית קינמון)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל 170 מעלות.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מניחים את הקמח יחד עם החמאה הרכה ומעבדים לפירורים דקים, מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים רק עד לאיחוד הבצק, (לא מערבבים יותר מידי אחרת הבצק לא יהיה פריך!). הבצק שמתקבל אמור להיות מעט דביק, אם צריך, מוסיפים עוד קצת קמח (עד 2 כפות).

משטחים לדיסק ועוטפים עם ניילון נצמד. מקררים כשעתיים (ניתן גם ללילה).

מחלקים את הבצק ל- 4 ומרדדים את כל רבע בין שני ניירות אפייה (מקומחים מעט) לעלה דק ככל הניתן, בגודל תבנית האפייה.

מחליקים את הנייר לתבנית, מורחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר (ניתן לערבב לסוכר מעט קינמון), בשכבה אחידה ודקה.

בעזרת גלגלת פיצה חותכים את הבצק לצורה הרצויה (מעוינים/ ריבועים/ מלבנים ארוכים).

אופים עד להזהבה 20-25 דקות

מצננים על השיש ומאחסנים בכלי אטום.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות