מתכון

קרקר קוואקר ואגוזי לוז

המרקם של הקרקר הזה הוא יותר קראמבלי (פירורי), וזאת בזכות הקוואקר שבבצק, שמחליף את הקמח. מתכון של הקונדיטורית נופר צור (הרובע השישי)

נופר צור, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרקר קוואקר ואגוזי לוז
צילום: דודו בכר
נופר צור, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:60 קרקרים

אני אוהבת את הקרקר הזה טיפה מתקתק ולכן אני מוסיפה גם מעט סילאן אבל אפשר בהחלט לוותר ולהשאיר אותו מלוח.

רכיבים

  • 2.5 כוסות (200 גרם) קוואקר שלם
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כף שומשום
  • 1/4 כוס (60 מ״ל) שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (105 מ״ל) מים רותחים (מרתיחים קודם את המים ואז מודדים)
  • (*אופציה- 1/2 כפית סילאן)

לפיזור

  • אגוזי לוז קלופים, (נקראים גם מולבנים), קצוצים דק (לא קלויים)

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

טוחנים את הקוואקר השלם במעבד מזון יחד עם אבקת האפיה והמלח.

בקערה נפרדת מודדים את הנוזלים (המים הרותחים, שמן הזית *והסילאן).

מוסיפים לקערת הנוזלים את תערובת הקוואקר שטחנו ואת השומשום ומערבבים בעזרת לקקן או כף עץ לבצק רטוב.

משטחים את הבצק על תבנית המרופדת בנייר אפייה, בעזרת ידיים רטובות, לעלה דק, מפזרים את אגוזי הלוז וחותכים לצורה הרצויה בעזרת גלגלת פיצה.

אופים כ- 20 דקות, עד להזהבה ומצננים. שומרים בקופסה אטומ

תגובות