סלט ברוקולי ופומלה עם טופו חריף - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט ברוקולי ופומלה עם טופו חריף

בהכנת הסלט הזה ניסינו לשלב את הטעמים שהקיפו את הפומלה בארצות מולדתה. המליחות המתוקה והרכה של הטופו בסויה וקוקוס, חריפות הצ'ילי, פריכות הברוקולי הטרי ורעננות הפומלה

5 מנות דרגת קושי: קל
סלט ברוקולי ופומלה עם טופו חריף
דן פרץ

אפשר להוסיף ולהעמיק את טעמיו הירוקים של הסלט עם עשבי תיבול, בצל ירוק או כוסברה, ולחלופין להוסיף לבישול מיץ תפוזים וגרידת לימון להעמקת טעמי הפרי. כך או כך, חשוב להקפיד לא לערבב את המרכיבים לפני שהם נפגשים בקערת ההגשה כך שישמרו, כל אחד בתורו, על איזון הטעמים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

300 גרם טופו

3 כפות (45 מיליליטר) שמן תירס

1 כפית שטוחה צ'ילי חריף

2 כפות סויה

1/3 כוס (80 מיליליטר) חלב קוקוס

3 גבעולי ברוקולי טריים ויפים

1 כוס מים

מיץ מחצי לימון

חצי פומלה

פלפל חריף טרי אדום (לא חובה)

הוראות הכנה

חותכים את הטופו לפרוסות, את הפרוסות לרצועות ואת הרצועות לקוביות בגודל 1 סנטימטר. מחממים את השמן בווק או בסיר ברזל וכשהוא לוהט מעבירים אליו את קוביות הטופו לטיגון. מקפיצים את הטופו או מערבבים בכף עץ בשמן עד שהוא מזהיב מכל צדדיו. מוסיפים את הצ'ילי ומערבבים עד שניחוחו עולה והוא נספג בשמן. מוסיפים את הסויה, מערבבים היטב ומניחים לה להיספג בטופו.

כעת מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת מעטה סמיך ושחום על גבי הטופו. מסירים מהאש.

בינתיים מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים ומאדים בסיר עם שושנת אידוי, כוס מים ומיץ לימון למשך כ–5 דקות, עד שהברוקולי מתרכך מעט אך נשאר פריך וצבעו ירוק בוהק. מסירים מן הלהבה ומעבירים את הברוקולי למי־קרח על מנת לעצור את בישולו.

מסדרים את הסלט: מסננים את פרחי הברוקולי ומעבירים לקערה. מפרקים את הפומלה ומפזרים מעל. מוסיפים את הטופו החם, פורסים דק את הפלפל החריף ומערבבים הכל יחד עם מעט הרוטב שנשאר בסיר.

מגישים בקערות אישיות, עם או בלי אורז לבן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות