קיש פטריות ופרמזן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קיש פטריות ופרמזן

2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ דרגת קושי: קל
קיש פטריות
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

בצק קיש בסיסי:

2 כוסות קמח

5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית)

50 גרם חמאה

100 גרם גבינת שמנת

1 ביצה

1/2 כפית מלח

1 כף מים

מילוי פטריות ופרמזן:

1 קופסת פטריות פורטובלו חתוכות גס

1 בצל לבן בגודל בינוני פרוס דק

3 ביצים

1 שמנת מתוקה

75 גרם (3/4 כוס) גבינת גאודה מגוררת

25 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות שמן זית

30 גרם חמאה

מלח ופלפל

הוראות הכנה

הבצק:

שמים את כל החומרים, למעט המים, בקערת המיקסר עם וו גיטרה ולשים עד לקבלת כדור בצק. אם אין מיקסר ניתן לעשות זאת במעבד מזון. אם הבצק מעט יבש ולא מתאחד לכדי כדור הוסיפו לו מעט מים.

עוטפים בניילון נצמד ומשטחים מעט את דיסקית הבצק ושומרים במקרר לפחות שעתיים.

הכנת המילוי:

במחבת מאדים בשמן זית וחמאה את הפטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל. עד שהפטריות יגירו את הנוזלים ומצננים.

בקערה מערבבים את הביצים, שמנת מתוקה, גאודה ופרמזן לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הפטריות ומתבלים במעט מלח ופלפל

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר 28 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה. לוחצים היטב את דפנות הבצק, בייחוד בתחתית התבנית ליצירת זווית ישרה.

מוזגים את הבלילה על הבצק ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות