מתכון מתכוןקיש פטריות ופרמזן

קיש פטריות ופרמזן במתכון של מעיין נדיר ומאור עשור (ממעדניית מיי דלי) שתרצו לחזור אליו שוב ושוב

מעיין נדיר ומאור עשור, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מעיין נדיר ומאור עשור, שפים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ
קיש פטריות

רכיבים

בצק קיש בסיסי:

  • 2 כוסות קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית)
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מים

מילוי פטריות ופרמזן:

  • 1 קופסת פטריות פורטובלו חתוכות גס
  • 1 בצל לבן בגודל בינוני פרוס דק
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת מתוקה
  • 75 גרם (3/4 כוס) גבינת גאודה מגוררת
  • 25 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות שמן זית
  • 30 גרם חמאה
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

הבצק:

שמים את כל החומרים, למעט המים, בקערת המיקסר עם וו גיטרה ולשים עד לקבלת כדור בצק. אם אין מיקסר ניתן לעשות זאת במעבד מזון. אם הבצק מעט יבש ולא מתאחד לכדי כדור הוסיפו לו מעט מים.

עוטפים בניילון נצמד ומשטחים מעט את דיסקית הבצק ושומרים במקרר לפחות שעתיים.

הכנת המילוי:

במחבת מאדים בשמן זית וחמאה את הפטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל. עד שהפטריות יגירו את הנוזלים ומצננים.

בקערה מערבבים את הביצים, שמנת מתוקה, גאודה ופרמזן לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הפטריות ומתבלים במעט מלח ופלפל

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר 28 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה. לוחצים היטב את דפנות הבצק, בייחוד בתחתית התבנית ליצירת זווית ישרה.

מוזגים את הבלילה על הבצק ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.

תגובות