מתכון

קיש תרד, פטה וקשקבל

הסוד בקיש טוב זה שימוש בחומרי גלם טובים, לא גבינות עם שומן צמחי שידרשו מכם כמות כפולה כדי שתרגישו במעט טעם. עדיף להשתמש בגבינה איכותית

מעיין נדיר ויאור עשור, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מעיין נדיר ויאור עשור, שפים אורחים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ
קיש תרד, פטה וקשקבל
קיש תרד, פטה וקשקבלצילום: דודו בכר

רכיבים

לבצק קיש בסיסי:

  • 2 כוסות קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית)
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מים

מילוי תרד, פטה וקשקבל:

  • 400 גרם תרד טרי שטוף היטב
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת פטה
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים, למעט המים, בקערת המיקסר עם וו גיטרה ולשים עד לקבלת כדור בצק. אם אין מיקסר ניתן לעשות זאת במעבד מזון. אם הבצק מעט יבש ולא מתאחד לכדי כדור הוסיפו לו מעט מים.

עוטפים בניילון נצמד ומשטחים מעט את דיסקית הבצק ושומרים במקרר לפחות שעתיים.

המילוי:

במחבת מאדים בשמן זית את התרד. לאחר שהתרד הגיר את הנוזלים, מסירים מהאש ומצננים. לאחר שהתרד התקרר סוחטים היטב משארית הנוזלים וקוצצים אותו.

בקערה מערבבים את הביצים, שמנת מתוקה, פטה וקשקבל לתערובת אחידה. מוסיפים את התרד הסחוט ומתבלים במלח ופלפל.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר 28 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה. לוחצים היטב את דפנות הבצק, בייחוד בתחתית התבנית ליצירת זווית ישרה.

מוזגים את הבלילה על הבצק ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ