קיש תרד, פטה וקשקבל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קיש תרד, פטה וקשקבל

הסוד בקיש טוב זה שימוש בחומרי גלם טובים, לא גבינות עם שומן צמחי שידרשו מכם כמות כפולה כדי שתרגישו במעט טעם. עדיף להשתמש בגבינה איכותית

2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ דרגת קושי: קל
קיש תרד, פטה וקשקבל
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לבצק קיש בסיסי:

2 כוסות קמח

5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית)

50 גרם חמאה

100 גרם גבינת שמנת

1 ביצה

1/2 כפית מלח

1 כף מים

מילוי תרד, פטה וקשקבל:

400 גרם תרד טרי שטוף היטב

3 ביצים

1 שמנת מתוקה

100 גרם גבינת פטה

50 גרם גבינת קשקבל מגורדת

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים, למעט המים, בקערת המיקסר עם וו גיטרה ולשים עד לקבלת כדור בצק. אם אין מיקסר ניתן לעשות זאת במעבד מזון. אם הבצק מעט יבש ולא מתאחד לכדי כדור הוסיפו לו מעט מים.

עוטפים בניילון נצמד ומשטחים מעט את דיסקית הבצק ושומרים במקרר לפחות שעתיים.

המילוי:

במחבת מאדים בשמן זית את התרד. לאחר שהתרד הגיר את הנוזלים, מסירים מהאש ומצננים. לאחר שהתרד התקרר סוחטים היטב משארית הנוזלים וקוצצים אותו.

בקערה מערבבים את הביצים, שמנת מתוקה, פטה וקשקבל לתערובת אחידה. מוסיפים את התרד הסחוט ומתבלים במלח ופלפל.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר 28 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה. לוחצים היטב את דפנות הבצק, בייחוד בתחתית התבנית ליצירת זווית ישרה.

מוזגים את הבלילה על הבצק ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות