קיש בטטה וגבינת עיזים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים

בצק פריך שנמס בפה, מילוי עשיר של גבינות וירקות. עדיף להשתמש בגבינה איכותית ולקבל את הטעם בכל ביס וביס

2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ דרגת קושי: קל
קיש בטטה וגבינת עיזים
דודו בכר

בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את המלית הקלה וברגע שהיא מצטננת, מרדדים את הבצק, מהדקים בתבנית ושופכים אליו את המלית. מה שנקרא קלי קלות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

בצק קיש בסיסי:

2 כוסות קמח

5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית)

50 גרם חמאה

100 גרם גבינת שמנת

1 ביצה

1/2 כפית מלח

1 כף מים

מילוי בטטה וגבינת עיזים:

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות

2 ענפי תימין

3 ביצים

1 שמנת מתוקה

70 גרם גבינת עיזים כמו בושה נטורל

10 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים, למעט המים, בקערת המיקסר עם וו גיטרה ולשים עד לקבלת כדור בצק. אם אין מיקסר ניתן לעשות זאת במעבד מזון. אם הבצק מעט יבש ולא מתאחד לכדי כדור הוסיפו לו מעט מים.

עוטפים בניילון נצמד ומשטחים מעט את דיסקית הבצק ושומרים במקרר לפחות שעתיים.

המילוי:

בקערה מערבבים את הבטטה עם השמן זית והתימין, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר וצולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-15 דקות או עד שהבטטה מתרככת.

בקערה מערבבים את הביצים, שמנת מתוקה, ומוצרלה לתערובת אחידה. מוסיפים את הבטטה הצלויה, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר 28 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה. לוחצים היטב את דפנות הבצק ויוצרים זווית ישרה.

מוזגים את הבלילה על הבצק מסדרים חתיכות גבינת עיזים מעל הבלילה ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות