מתכון

קיש שלושת הבצלים, ריקוטה ודבש

בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את המלית הקלה וברגע שהיא מצטננת, מרדדים את הבצק, מהדקים בתבנית ושופכים אליו את המלית. מה שנקרא קלי קלות

מעיין נדיר ומאור עשור, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מעיין נדיר ומאור עשור, שפים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ
קיש שלושת הבצלים עם ריקוטה ודבש
צילום: דודו בכר

רכיבים

לבצק קיש בסיסי:

  • 2 כוסות קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית)
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מים

מילוי שלושת הבצלים, ריקוטה ודבש:

  • 2 בצלים לבנים בגודל בינוני פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • 2 בצלים סגולים בגודל בינוני פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • 1 כרישה (ללא החלק הירוק הכהה) פרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 4 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 ביצים
  • 1 שמנת מתוקה
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 50 גרם גבינת גורגנזולה מפוררת (גבינה כחולה)
  • 1 כף דבש
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

ההכנה של הבצק:

שמים את כל החומרים, למעט המים, בקערת המיקסר עם וו גיטרה ולשים עד לקבלת כדור בצק. אם אין מיקסר ניתן לעשות זאת במעבד מזון. אם הבצק מעט יבש ולא מתאחד לכדי כדור הוסיפו לו מעט מים.

עוטפים בניילון נצמד ומשטחים מעט את דיסקית הבצק ושומרים במקרר לפחות שעתיים.

הכנת המילוי:

במחבת מאדים בשמן זית וחמאה את כל הבצלים. לאחר שהבצל הפך לשקוף מוסיפים את הכרישה, מתבלים במלח ופלפל ומאדים עד שהם מתקרמלים מעט, מוסיפים את הקמח וברגע שהוא נספג מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהופך לתערובת אחידה, מצננים מעט ומערבבים פנימה את הריקוטה.

בקערה מערבבים את הביצים ושמנת מתוקה לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הבצלים ומערבבים היטב.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לקוטר 28 ס"מ ומסדרים בתבנית אפייה. לוחצים היטב את דפנות הבצק, בייחוד בתחתית התבנית ליצירת זווית ישרה.

מוזגים את הבלילה על הבצק, מפוררים את הגורגנזולה מעל ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות. לאחר שהקיש יצא מהתנור, מזלפים כף דבש מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ