מתכון

סלמון ותפוחי אדמה

מנה מרשימה, חגיגית, טעימה וקלה להכנה. וכל הטוב הזה מתבצע בחצי שעה. להצלחת המנה יש להצטייד בנתח של סלמון טרי, לא קפוא

אורה קורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורה קורן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
סלמון ותפו"א
צילום: אורה קורן

רכיבים

  • חצי קילוגרם סלמון, נתח שלם
  • 1 קילוגרם תפוחי אדמה קטנים (אפשר גם בשקיות מוכנות למיקרו)
  • תבלין שאוהבים (לדוגמה, חואייג' למרק, גריל עוף)
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • שקיק תה שאוהבים
  • שקית מעורבת עם חסה ועלי בייבי שטופים מוכנים לאכילה
  • פלפל צהוב
  • כוס עגבניות שרי
  • מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה

מתחילים עם תפוחי האדמה, שהכנתם הכי ממושכת. שוטפים היטב, מניחים בתבנית שתכיל את כולם בשכבה אחת. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית.
מכסים בניילון נצמד, מחוררים בשני מקומות לשחרור אדים. מכניסים למיקרו בהספק מלא למשך 10-14 דקות (לפי המיקרו). תפוחי האדמה צריכים להיות רכים לגמרי. מחממים את הגריל לשלב הבא שלהם.
זה הזמן לעבור להכנת הסלמון:
מתבלים את הנתח במלח, פלפל ועלי תה שמרוקנים מהשקיק.
מחממים על מחבת שמן זית ומניחים את הסלמון עם צד העור על המחבת. צורבים היטב והופכים. הסלמון מוכן כשכולו מתבהר.
חוזרים לתפוחי האדמה:

מוציאים מהמיקרו, מועכים מעט עם מזלג. מתבלים בתבלין שאוהבים, טימין, מלח ופלפל. מזלפים שמן זית ומכניסים מתחת לגריל להשחמה.
מכינים את הסלט:

חותכים פלפל לקוביות, חוצים עגבניות שרי ומערבבים על עלי החסה והבייבי. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
הצעת הגשה:

מניחים על צלחת רחבה מאוד את הסלט. מפנים במרכז מקום לסלמון. מפזרים מסביב את תפוחי האדמה. לחלופין אפשר להגיש אותם בצלחות הגשה נפרדות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ