מתכון

אווז צלוי ברוטב תפוחים

עם כל הכבוד לגורמה, חוזרים למתכונים המסורתיים. מתכון של מסעדת קיטון

מסעדת קיטון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מסעדת קיטון
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
אווז צלוי ברוטב תפוחים

רכיבים

  • 4 שוקי אווז
  • קצת שומן אווז
  • ארבעה תפוחים
  • חצי כוס יין אדום
  • 2 בצלים
  • מלח, פלפל, פפריקה אדומה

הוראות הכנה

מחוררים את שוקי האווז במזלג ומושחים אותן היטב בתבלינים: מלח, פלפל ופפריקה.

מכניסים לתנור לשעה וחצי על חום בינוני (150 מעלות) ומדי פעם מרטיבים אותן בנוזלים של עצמן. הופכים וחוזרים על אותו התהליך עד לריכוכן המלא. 

חותכים את תפוחי העץ לפרוסות דקות ומטגנים אותן במחבת במעט שומן אווז. מוסיפים חצי כוס יין אדום ומטגנים עד לקבלת צבע יפה וריכוך קל.

מוציאים את השוקיים מהתנור ומצננים אותן מעט ומוסיפים למחבת עם התפוחים לטיגון של 2 דקות.

תגובות