מתכון

סלסת תמרים צהובים

מתקתקה ומעט חריפה ופשוטה מאוד להכנה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלסת תמר צהוב
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:250 מ"ל

סלסת התמרים הצהובים נפלאה לליווי של מנות רבות. החל בירקות צלויים, גבינות עזות טעם וכלה במנות בשר כמו סטייקים או אפילו שניצלים.

רכיבים

  • תריסר תמרים צהובים
  • 1/2 פלפל אדום חריף (או יותר, אם אוהבים)
  • 2-3 שיני שום, קלופות
  • 1/4 צרור כוסברה, שטופה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

שוטפים את התמרים, חוצים, מגלענים ומסירים את העוקץ. אפשר לקצוץ ידנית את כל המרכיבים, אך פשוט יותר להשתמש במעבד מזון. אם משתמשים במעבד מזון, מומלץ לקצוץ את המרכיבים בנפרד מאחר שכל אחד מהם זקוק לזמן קיצוץ שונה, או לחלופין להכניס אותם בהדרגה על פי הסדר הבא: שום, פלפל אדום, כוסברה ותמרים צהובים (בכל פעם שהמרכיב הקודם מגיע כמעט לרמת הקיצוץ הרצויה – מוסיפים את המרכיב הבא). כדי לא לקבל מחית של תמרים צהובים, חשוב לקצוץ את המרכיבים בפולסים ולא על מצב אוטומט. המרקם הרצוי הוא חתיכות קטנות מאוד, בדומה לגרגרים קטנים. יוצקים שמן זית ומוסיפים מלח. מערבבים היטב. טועמים, ואם צריך, מוסיפים עוד מלח. מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.

תגובות