מתכון

סלט תמרים צהובים, זוקיני וחומוס

סלט קייצי שופע מרקמים וטעמים. מצד אחד מתיקות התמרים ומצד שני גבינת הטולום העזה. מחד גיסא רעננות הזוקיני הטריים ומאידך גיסא נימוחות גרגרי החומוס

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
סלט תמרים צהובים, זוקיני וחומוס

רכיבים

  • 1/2 כוס גרגרי חומוס יבשים
  • 1-2 זוקיני ירוק (או צהוב)
  • כ-50 גרם גבינת טולום
  • תריסר תמרים צהובים
  • עלים מ-3 גבעולי פטרוזיליה, שטופים
  • 1 שם שום, קלופה וקצוצה דק
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1 לימון
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית רכז רימונים (לא חובה)

הוראות הכנה

בקערה עם שפע מים, משרים את גרגרי החומוס למשך 24 שעות. מומלץ להחליף את המים פעמיים בזמן הזה. למחרת, בסיר עם שפע מים מבשלים את גרגרי החומוס עד ריכוך (כשעה וחצי, לעתים יותר. תלוי ברמת הטריות של החומוס). מסננים את גרגרי החומוס המבושלים ושוטפים היטב תחת מים קרים. מניחים בצד.

שוטפים את התמרים, חוצים אותם, מגלענים ומסירים את העוקץ. פורסים את התמרים לפרוסות דקות ומעבירים לקערה. שוטפים את הזוקיני, ובאמצעות קולפן יוצרים "סרטי" זוקיני (כלומר, קולפים לאורך את הזוקיני). מעבירים לקערה עם התמרים וגרגרי החומוס. מוסיפים פנימה את שן השום הקצוצה ויוצקים את שמן הזית ומיץ הלימון. מערבבים היטב. לאחר 10 דקות מנוחה, כדי שהטעמים ייספגו בזוקיני, מעבירים לקערת או צלחת הגשה. מפזרים את הפטרוזיליה ומפוררים את הגבינה מעל. אם אוהבים, יוצקים מעט רכז רימונים מעל, ומגישים.

תגובות