סלט תמרים צהובים, זוקיני וחומוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט תמרים צהובים, זוקיני וחומוס

סלט קייצי שופע מרקמים וטעמים. מצד אחד מתיקות התמרים ומצד שני גבינת הטולום העזה. מחד גיסא רעננות הזוקיני הטריים ומאידך גיסא נימוחות גרגרי החומוס

4 סועדים דרגת קושי: קל
סלט תמרים צהובים, זוקיני וחומוס
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1/2 כוס גרגרי חומוס יבשים

1-2 זוקיני ירוק (או צהוב)

כ-50 גרם גבינת טולום

תריסר תמרים צהובים

עלים מ-3 גבעולי פטרוזיליה, שטופים

1 שם שום, קלופה וקצוצה דק

2-3 כפות שמן זית

מיץ מ-1 לימון

קורט מלח ופלפל שחור

1 כפית רכז רימונים (לא חובה)

הוראות הכנה

בקערה עם שפע מים, משרים את גרגרי החומוס למשך 24 שעות. מומלץ להחליף את המים פעמיים בזמן הזה. למחרת, בסיר עם שפע מים מבשלים את גרגרי החומוס עד ריכוך (כשעה וחצי, לעתים יותר. תלוי ברמת הטריות של החומוס). מסננים את גרגרי החומוס המבושלים ושוטפים היטב תחת מים קרים. מניחים בצד.

שוטפים את התמרים, חוצים אותם, מגלענים ומסירים את העוקץ. פורסים את התמרים לפרוסות דקות ומעבירים לקערה. שוטפים את הזוקיני, ובאמצעות קולפן יוצרים "סרטי" זוקיני (כלומר, קולפים לאורך את הזוקיני). מעבירים לקערה עם התמרים וגרגרי החומוס. מוסיפים פנימה את שן השום הקצוצה ויוצקים את שמן הזית ומיץ הלימון. מערבבים היטב. לאחר 10 דקות מנוחה, כדי שהטעמים ייספגו בזוקיני, מעבירים לקערת או צלחת הגשה. מפזרים את הפטרוזיליה ומפוררים את הגבינה מעל. אם אוהבים, יוצקים מעט רכז רימונים מעל, ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות