סטיקי רייס סברס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סטיקי רייס סברס

מזרח תיכון בהשראת המזרח הרחוק

4 סועדים דרגת קושי: קל
סטיקי רייס סברס.
מתן שופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כף שמן קוקוס (או ניטרלי)

1 כוס אורז עגול
2 כוסות מים חמים
1 דיסקית סוכר דקלים
1/2 כוס מים
1 פחית קרם קוקוס
4-3 סברס
 

להגשה:

עלי נענע (לא חובה)

קורט מלח ים אטלנטי

הוראות הכנה

בסיר על להבה בינונית, מחממים את שמן הקוקוס. מוסיפים את האורז העגול, ומערבבים כדקה. מוסיפים את המים החמים, מכסים ומעבירים לאש נמוכה. מבשלים עד שהמים נספגים לחלוטין (כ-20 דקות). במקביל, ממיסים את סוכר הדקלים בסיר קטן עם 1/2 כוס מים על אש קטנה־בינונית.
כאשר האורז מוכן, מחממים בסיר נפרד על אש בינונית את קרם הקוקוס. מעבירים פנימה את האורז, ומערבבים היטב. מוסיפים את סוכר הדקלים המומס. ממשיכים לבשל עד שמסמיך. טועמים, ואם רוצים יותר מתוק – מוסיפים מעט סוכר חום (1/2 כף). מערבבים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש, ומניחים בצד לפחות חצי שעה על מנת שיתקרר.
בינתיים, קולפים את הסברס (עדיף קרים מהמקרר), שוטפים וחותכים לקוביות גדולות. מרכיבים את המנות בצלחות או קערות הגשה: מניחים מן האורז המתוק וסביבו מפזרים את קוביות הסברס. ניתן להוסיף עלי נענע ולפזר מעט מלח ים אטלנטי כדי להעצים את הטעמים. אפשר גם ליצוק קרם קוקוס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות