גאלט סברס, אורגנו ופטה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גאלט סברס, אורגנו ופטה

גאלט הוא בעצם מאפה כפרי של בצק פריך, מעין קיש, אך ללא תבנית או רינג

2 יחידות בינוניות דרגת קושי: קל
גאלט סברס, 
אורגנו ופטה
מתן שופן

הבצק המשמש להכנתו צריך להיות גמיש, ולא פריך מאוד כמו במאפים אחרים, כדי שלא יישבר או ייסדק בקיפולים. זו הסיבה שמורידים את כמות הקמח ביחס לכמות הביצה (זו האחרונה אחראית על גמישות הבצק). כך הוא נוח יותר לעבודה, ועדיין שומר על פריכות נעימה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כוס (140 גרם) קמח לבן

1 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה מאוד,
חתוכה לקוביות
1 ביצה L (60 גרם) טרופה
למלית:
3 סברס
מיץ מ-1/2 לימון
1 שן שום, קלופה וכתושה
קורט מלח ופלפל שחור
150 גרם גבינת פטה (אפשר להמיר חלק מהכמות בגבינת טולום)
 

לאפייה:

1 ביצה טרופה, 1 כף שומשום

הוראות הכנה

מעבירים את הקמח, האורגנו והמלח לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים על מהירות נמוכה כדי שהחומרים היבשים יתערבבו היטב. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה, ומגבירים מעט את המהירות. כאשר נוצרים פירורים גסים במיקסר (כמו פתיתים או קוסקוס), מוסיפים את הביצה הטרופה. ברגע שנוצרים גושי בצק גדולים, עוצרים את פעולת המיקסר. מאחדים את הבצק ביד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

בינתיים, מכינים את המלית: קולפים את הסברס, שוטפים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה. סוחטים פנימה לימון ומוסיפים את שאר חומרי המלית למעט הגבינה. מערבבים. חותכים את הגבינה לקוביות קטנות (כ 1-2 סמ"ר). מניחים בצד.
מחממים תנור ל-165 מעלות. מקמחים את משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר. "שוברים" (או קורעים אם הוא גמיש) אותו באמצע, ומאחדים חזרה. פעולה זו מוסיפה לגמישות של הבצק. מקמחים קלות את הבצק, מניחים על משטח העבודה ומרדדים קלות. חוצים את הבצק לשתיים. חצי אחד עוטפים חזרה בניילון נצמד ומכניסים למקרר. מרדדים את החצי השני על משטח העבודה. צריך לדאוג שהבצק לא יידבק למשטח העבודה ולמערוך, אבל גם שלא יהיה מקומח מדי. מרדדים לעובי של כ-2 ס"מ, לצורה עגולה (לא צריך להיות עיגול מושלם). מעבירים את הבצק המרודד לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (כדי למנוע הידבקות בזמן מילוי הקלתית). מפזרים חצי מכמות המלית במרכז עיגול הבצק (משאירים כ–3–4 ס"מ שוליים) ומפזרים מעל את קוביות הגבינה. מקפלים פנימה את השוליים כמעין קפלים אחד על השני (ראו בתמונה). מכניסים למקרר, וחוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק. מניחים את שני הגאלטים באותה תבנית אפייה. מברישים את השוליים בביצה טרופה ובוזקים עליהם מעט שומשום. מכניסים מיד לתנור, לאפייה של 40 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות