מתכון

סלט פרגית ברוטב אגוזי לוז

גרסה קצת שונה לסלט הישראלי המוכר של ירקות קצוצים, כשבמקום טחינה – התיבול הוא מחית אגוזי לוז וטרגון

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 סועדים
סלט פרגית ברוטב לוז וטרגון

רכיבים

לפרגיות:

  • 1 בצל שאלוט
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כף ראס אל חנות
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 נתחים של סטייק פרגית

הירקות:

  • 1/2 כרוב לבן (או 1 קטן)
  • 2 גזרים
  • 2 מלפפונים
  • 5 צנוניות
  • 1 בצל סגול
  • כתריסר עגבניות שרי
  • 1/4 צרור פטרוזיליה

לרוטב:

  • 2 כפות מחית אגוזי לוז
  • מיץ מ-1 לימון
  • עלים מ-2 ענפי טרגון, קצוצים
  • 2-3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הפרגיות:

קולפים את בצל השאלוט, וקוצצים דק. מעבירים לקערה יחד עם שאר חומרי המשרה (סויה, שמן זית, לימון, ראס אל חנות, מלח ופלפל שחור), מערבבים היטב ומוסיפים את הפרגיות. עוטפים אותן היטב בחומרי המשרה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. 

מחממים מחבת (עדיף מחבת פסים כבדה, אך לא חובה) על אש בינונית־גבוהה. כאשר היא חמה מאוד, מניחים בה את הפרגיות. צולים אותן היטב משני הצדדים (לפחות חמש דקות מכל צד, מומלץ לבדוק באמצע הצלייה שהן אכן עשויות). מסירים מהאש ומניחים בצד. 

הכנת הירקות:

שוטפים היטב את הירקות. קולפים את הבצל הסגול (את המלפפון והגזר לא חובה לקלף). קוצצים את כל הירקות לגודל שאוהבים. מעבירים לקערת הגשה ומערבבים.

הרכבה:

לאחר מנוחה של לפחות 10 דקות, קוצצים את נתחי הפרגית הצרובים לפרוסות דקות. מניחים על הירקות. אפשר לערבב את חומרי הרוטב בקערה קטנה נפרדת (ואם צריך, לדלל עם מעט מים. בדיוק כמו טחינה גולמית), או לחילופין ליצוק את חומרי הרוטב ישירות על הרוטב ולערבב.

תגובות