מחית אגוזי לוז - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מחית אגוזי לוז

לרוב נהוג להכין את מחית אגוזי הלוז מאגוזים מולבנים (כלומר ללא קליפתם), אך דווקא זו מוסיפה עומק ורובד מעושן

צנצנת של 300 גרם דרגת קושי: קל
מחית אגוזי לוז
מתן שופן

אגוז הלוז כמו הטחינה, ואגוזים אחרים, עשיר בשומן (רובו בלתי רווי), ואם טוחנים אותו מספיק זמן – השומן שבו משתחרר ומתקבל נוזל סמיך וזהוב. או במילים אחרות: מחית אגוזי לוז.

מחית אגוזי לוז נפוצה מאוד בעולם הקונדיטוריה, ובייחוד זה הצרפתי והאיטלקי (נוטלה, אלא מה?). שף קונדיטור ליאור שטייגמן, ראש מגמת קונדיטוריה בדנון, בית הספר למקצועות הקולינריה בתל אביב, מסביר שהשימוש השכיח בו הוא להכנת פרלינה – שם כללי לממרח אגוזים מקורמלים. שימוש מקובל נוסף הוא להכנת ג'אנדויה – שוקולד חלב המעורבב יחד עם פרלינה אגוזי לוז. אפשר לקנות מחית אגוזי לוז בחנויות המתמחות באפייה, או להכין לבד.

"אני דווקא אוהב את המרקם הגס יותר של המחיות הביתיות", מסביר שטייגמן. "המחיות הקנויות חלקות יותר ונותנות לנו רק את הטעם. בבית אפשר לשלוט ברמת הקלייה והטחינה של האגוזים, והדבר משפיע כמובן על הטעם ועל הוויזואליות".

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

300 גרם (אפשר גם יותר) אגוזי לוז

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-130 מעלות. מפזרים את אגוזי הלוז בתבנית אפייה, ומכניסים אותם לתנור לכרבע שעה (או עד שהם משחימים אך לא נשרפים). 

מוציאים מהתנור, ומניחים להם להצטנן. אם לא רוצים את הקליפה במחית, ניתן לקנות מראש אגוזי לוז מולבנים או לחילופין, לאחר הקלייה, לשים את אגוזי הלוז בין שתי מגבות או שני ניירות אפייה, ולשפשף אותם עם הידיים. הקליפה תרד מעצמה.

מעבירים את אגוזי הלוז למעבד מזון, ומפעילים. אורך התהליך תלוי בחוזק מעבד המזון, אך בממוצע נדרשת כרבע שעה. כמו בהכנת טחינה, המטרה היא לטחון את האגוזים עד שהשומן שבהם משתחרר והם הופכים למחית נוזלית. לאגוזים הטחונים יש נטייה להיאסף על השוליים, ואז מעבד המזון עובד "על ריק". מדי פעם יש לעצור, ולהוריד חזרה את האגוזים הטחונים ללהב. כמו כן, אם מעבד המזון מתחמם יתר על המידה, רצוי לעצור את פעולתו ולתת לו לנוח כמה דקות. בכל מקרה, אל ייאוש. בסוף הקסם קורה. יש כאלה אגב שמוסיפים מעט שמן נייטרלי (כמו קנולה) כשהאגוזים הטחונים מתחילים להפריש את השומן שלהם (האבקה מתחילה להיות לחה) כדי לזרז תהליך היווצרות המחית. מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות