מתכוןמתכון

קציצות מרגז

גרסה פשוטה יותר לנקניקיות החריפות, שסבתי נוהגת להכין בערבי הברביקיו המשפחתיים

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קציצות מרגז עם תפוחי אדמה
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:15 יחידות

למתכונים נוספים לנקניקיות של מתן שופן-
https://www.haaretz.co.il/food/choufan/.premium-1.4302556

רכיבים

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • (המורכב מ-30 אחוז שומן לפחות)
  • 1 גמבה
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 1 כפית הריסה (או יותר,
  • לחובבי החריף)
  • 1 כפית זרעי שומר טחונים
  • 1 כף שמן זית
  • קורט מלח

הוראות הכנה

שומרים את הבשר הטחון בקירור (חשוב שהוא יהיה קר מאוד).
טוחנים דק את הגמבה והשום במעבד מזון (או לחלופין, מגרדים בפומפייה). מעבירים לקערת נירוסטה או זכוכית (שומרות על הקור טוב יותר) יחד עם הבשר הקר והתבלינים. מערבבים ולשים היטב בידיים כחצי דקה, ולאחר מכן ממשיכים לערבב את הבשר עם כף עץ עד שהוא הופך למסה אחידה במרקם מעט צמיגי. אם מעוניינים ביותר טעם ומרקם, אפשר לבקש מהקצב חתיכה של כ-100 גרם שומן. קוצצים את השומן (גם הוא חייב להיות קר, אפילו על סף קפיאה) לקוביות קטנות מאוד, מוסיפים לקערה עם מסת הבשר, ומקפלים פנימה עם כף עץ. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד, ומקררים כחצי שעה.
מוציאים את המסה מהמקרר, ובעזרת ידיים רטובות קורצים ממנה כדורים. מעגלים היטב ומשטחים מעט על מנת ליצור קציצות פחוסות. מניחים על צלחת או בתבנית, ובסיום עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
צלייה: מחממים מחבת כבדה על אש בינונית־גבוהה. אין צורך לשמן את המחבת שכן הקציצות עשירות דיין בשומן. כאשר היא חמה מאוד, מוציאים מהמקרר את הקציצות ומכניסים למחבת (בכל פעם כ–6-5 יחידות). צולים אותן כ-5 דקות מכל צד, ומגישים.

תגובות