תבשיל עוף, מנגולד, חציל ופטריות מלך היער - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל עוף, מנגולד, חציל ופטריות מלך היער

תבשיל השואב השראה מהפקיילה הטוניסאית או הטבחה בל סלק הטריפוליטאית, רק תשיגו חציל ואם אפשר יפני

4 סועדים דרגת קושי: קל
תבשיל עוף, מנגולד, חציל יפני ופטריות מלך היער
מתן שופן

החציל היפני הוא גרסה דקה וארוכה כאצבעות לחציל המקומי שאנחנו מכירים. טעמו עדין במיוחד וקליפתו דקה מאוד, לכן זמן ההכנה שלו קצר יותר משל החציל המקומי

הבישול הארוך גורם לחציל כמעט להינמס לתוך הרוטב, ולסיום מוסיפים פטריות מלך היער שהופכות לזהובות אך נגיסות.

לעוד מתכונים של מתן שופן עם חציל יפני - https://www.haaretz.co.il/food/choufan /.premium-1.4282554

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

כתריסר גבעולי מנגולד

כ-1/2 כוס שמן זית
3 חצילים יפניים
קורט מלח ופלפל שחור
5 כרעי עוף (מפורקות לשוקיים וירכיים)
1/2 כוס מים
3 שיני שום, קלופות
1/2 צ'ילי אדום
4–5 פטריות מלך היער

הוראות הכנה

שוטפים היטב את המנגולד, וקוצצים דק. מעבירים לסיר רחב ושטוח, ויוצקים את השמן. כדאי שהשמן כמעט יכסה את המנגולד הקצוץ, ולכן אם צריך – מוסיפים עוד שמן (זית או קנולה). אל דאגה, לא משתמשים בכל השמן בתבשיל. מעמידים על אש נמוכה, ומבשלים את הקונפי עד שהוא מתייבש ומשחיר קלות (כרבע שעה לפחות). בינתיים, שוטפים היטב את החצילים, קוטמים את ראשם וחותכים לפרוסות בעובי של כ–1–2 ס"מ.
מסננים את המנגולד מהשמן, ומחזירים לסיר על אש בינונית. מוסיפים 5-4 כפות מהשמן המסונן (את שאר השמן הירוק והמתובל שומרים לשימוש עתידי. חבל לזרוק) ואת פרוסות החציל. צורבים ומערבבים מדי פעם. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את חלקי העוף, העור כלפי מטה. מאדים אותם כך כ-5 דקות, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את המים. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים. מבשלים לפחות שעה. הופכים את חלקי העוף כך שהעור כלפי מעלה. קוצצים דק את השום והצ'ילי, פורסים את הפטריות לאורך לפרוסות דקות ומוסיפים הכל לתבשיל (בין חלקי העוף). מבשלים עוד כחצי שעה. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב גריל. מכניסים את הסיר לתנור ומשחימים עד שהעוף והפטריות מזהיבים. מגישים למרכז השולחן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות