חצילים בקארי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חצילים בקארי

מי שלא אוהב חצילים יכול בהחלט להמיר אותם לכל סוג ירק אחר כמו הדלועים שנמצאים עכשיו בעונה, או זוקיני, כרובית ועוד כרוחב הדמיון והחשק. מתכון של השף ג'בד קארניי (ממסעדת אינדירה)

4-6 סועדים דרגת קושי: קל
חצילים בקארי
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

3 חצילים בינוניים

שני בצלים קטנים פרוסים דק

2 שיני שום קצוצות

1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ

1 פלפל צ'ילי אדום חתוך דק

1 פלפל צ'ילי ירוק  חתוך דק

כפית אבקת קארי

כפית אבקת כוסברה

כפית אבקת חרדל

כפית כמון

כף שמן צמחי

כפית מחית תמרינדי

כף רסק עגבניות

כוס חלב קוקוס

מלח

הוראות הכנה

פורסים את החצילים לעובי של כ-3 ס"מ. ממליחים מעט משני הצדדים ומניחים בצד.
מערבבים את שיני השום הקצוצות והג'ינג'ר ומוסיפים מעט מלח. בסיר עמוק מטגנים בשמן את הבצל עד שהוא מתרכך ונעשה מעט זהוב.

מייבשים את החצילים בעזרת מטלית נקייה או נייר סופג וחותכים לקוביות, מוסיפים לסיר את הפלפלים, את השום והג'ינג'ר, את הקארי, החרדל, הכמון ואת אבקת הכוסברה.

מטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ-2-3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, את התמרינדי ומערבבים. מוסיפים את החצילים וממשיכים לערבב לכ-2 דקות.

מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות או עד שהחצילים מתרככים.

מומלץ להגיש לצד אורז לבן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות