מתכון |

חצילים בקארי

מי שלא אוהב חצילים יכול בהחלט להמיר אותם לכל סוג ירק אחר כמו הדלועים שנמצאים עכשיו בעונה, או זוקיני, כרובית ועוד כרוחב הדמיון והחשק. מתכון של השף ג'בד קארניי (ממסעדת אינדירה)

ג'בד קארניי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ג'בד קארניי, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 סועדים
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 3 חצילים בינוניים

  • שני בצלים קטנים פרוסים דק

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ

  • 1 פלפל צ'ילי אדום חתוך דק

  • 1 פלפל צ'ילי ירוק  חתוך דק

  • כפית אבקת קארי

  • כפית אבקת כוסברה

  • כפית אבקת חרדל

  • כפית כמון

  • כף שמן צמחי

  • כפית מחית תמרינדי

  • כף רסק עגבניות

  • כוס חלב קוקוס

  • מלח

הוראות הכנה

פורסים את החצילים לעובי של כ-3 ס"מ. ממליחים מעט משני הצדדים ומניחים בצד.
מערבבים את שיני השום הקצוצות והג'ינג'ר ומוסיפים מעט מלח. בסיר עמוק מטגנים בשמן את הבצל עד שהוא מתרכך ונעשה מעט זהוב.

מייבשים את החצילים בעזרת מטלית נקייה או נייר סופג וחותכים לקוביות, מוסיפים לסיר את הפלפלים, את השום והג'ינג'ר, את הקארי, החרדל, הכמון ואת אבקת הכוסברה.

מטגנים תוך כדי ערבוב למשך כ-2-3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, את התמרינדי ומערבבים. מוסיפים את החצילים וממשיכים לערבב לכ-2 דקות.

מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות או עד שהחצילים מתרככים.

מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ