בטטה כופתא - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בטטה כופתא

מנה טבעונית כיפית, שמעולה כמנת פתיחה במרכז השולחן, חטיף בריא ליד הבירה, או גם כמנה עיקרית. בתיאבון. מכינים, מכדררים, מטגנים וזוללים בהנאה. מתכון של השף ג'בד קארניי (ממסעדת אינדירה)

4-6 סועדים דרגת קושי: קל
מתכון לבטטה כופתא
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 בטטות בינוניות

1 ו-1/2 כוס חומוס מבושל

שן שום

2 בצלים ירוקים, חתוכים ל-1 ס"מ
2 כפיות של זרעי כמון קלויים

כף ג'ינג'ר טרי טחון

6 כפות קמח

כפית מלח
2 כפות מיץ לימון טרי

פלפל שחור

כוס אפונה (קפואה או טרייה)

שמן לטיגון

הוראות הכנה

קולפים וחותכים את הבטטות לקוביות. מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך. מסננים ומעבירים למעבד מזון יחד עם החומוס, הבצל הירוק, השום, הג'ינג'ר והתבלינים וטוחנים לכדי מחית חלקה. מעבירים לקערה ומוסיפים קמח. מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את האפונה ומערבבים. מקררים במקרר למשך 45 דקות. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים במחבת עם שמן חם על אש בינונית עד שצבעם הופך לחום זהוב. מוציאים, מסננים ומניחים על נייר סופג.

* מומלץ להגיש עם רוטב קארי



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות