דאל עדשים עם תרד - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דאל עדשים עם תרד

המנה אולי הכי מפורסמת בהודו זה דאל. דאל הוא למעשה תבשיל עדשים, אותו מכינים ההודים באין ספור גרסאות, החל ממרקים ועד תבשילים ונזידים עשירים. מתכון של השף ג'בד קארניי (ממסעדת אינדירה)

4-6 סועדים דרגת קושי: קל
דאל עדשים עם תרד
דודו בכר

לא משנה איזה דאל בוחרים להכין, מומלץ להגיש לצדו אורז לבן לארוחה מלאה, מזינה ומנחמת.  למי שמעדיף ניתן להמיר את העדשים הכתומות בעדשים ירוקות (הדורשות מעט יותר זמן בישול).

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 וחצי כוס עדשים כתומות מושרות במים כחצי שעה

500 גרם עלי תרד שטופים וקצוצים

כוס חלב קוקוס

כף שמן צמחי

בצל לבן קצוץ

חצי כפית כורכום

חצי כפית אבקת צ'ילי

מלח לפי הטעם

כפית כמון

כפית זרעי חרדל

כפית גראם מסאלה

הוראות הכנה

מביאים את העדשים לרתיחה בסיר עם מים (כ-3-4 כוסות). מסירים את הקצף ומתבלים במלח, כורכום ואבקת צ'ילי. מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים את התרד הקצוץ וממשיכים לבשל לכ-8 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו והעדשים מתרככות. אם צריך מוסיפים מים. בסיר נפרד מטגנים בשמן את הבצל יחד עם הכמון וזרעי החרדל. מערבבים כל זמן הטיגון עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הבצל לסיר העדשים. מוסיפים חלב קוקוס ואת הגראם מסאלה וממשיכים לבשל כשלוש דקות נוספות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות