עוגת דבש רוסית - עוגות דבש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת דבש רוסית

הנה עוגה שלא רק הבבושקה הרוסייה שאולי יש לכם תאהב – עוגת דבש מסורתית עשירה בקרם שמנת מתוק. מתכון של אמיר פורת ורוסלנה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי"

תבנית קוטר 26 דרגת קושי: קל
עוגת דבש רוסית
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

160 גרם דבש (חצי כוס)

100 גרם סוכר (חצי כוס)

115 גרם חמאה (חצי כוס)

1 כפית סודה לשתייה (3 גרם)

3 ביצים

קורט מלח

כפית תמצית וניל

גרידה מחצי תפוז

3.5-4 כוסות קמח (490-560 גרם)- מתחילים מ3.5 כוסות, במידת הצורך בזמן לישת ורידוד הבצק ניתן להוסיף עוד קצת קמח

לקרם:

900 גרם שמנת חמוצה "בטעם של פעם" 27% שומן

400 גרם סוכר

הוראות הכנה

מקציפים בקערת מיקסר את הביצים עם הסוכר עד קבלת תערובת תפוחה, בהירה וסמיכה למשך כ-5 דקות

בסיר קטן על אש נמוכה, ממיסים את החמאה עם הדבש ומוסיפים אליהם את גרידת התפוז, תמצית הווניל וקורט המלח.

אל הביצים עם הסוכר שבמיקסר מוסיפים את הסודה לשתייה וממשיכים להקציף כדקה

מוסיפים לקערת המיקסר גם את החמאה, הדבש, גרידת התפוז, תמצית הווניל והמלח וממשיכים להקציף כדקה.

מוסיפים בהדרגה את הקמח אל המסה – מתחילים מ-3.5 כוסות ומערבבים כשתי דקות עד קבלת בצק דביק.

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ולשים לצורת כדור. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף עוד חצי כוס קמח.

מחלקים את הבצק לשישה כדורים שווים בגודלם. כל אחד מן הכדורים מרדדים דק ככל האפשר, על משטח מקומח לעיגול בקוטר הרצוי, במקרה הזה קוטר 26. ניתן להיעזר ברינג או בתבנית או בצלחת בקוטר המתאים.

כשהבצק מרודד מניחים את הצלחת מעל הבצק וחותכים את גבולות הצלחת, או שקורצים בעזרת רינג או תבנית.

מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 5 דקות בלבד, עד קבלת מראה זהוב מעט.

מניחים את הבצקים האפויים בצד עד לצינון מוחלט.

אופן הכנת הקרם:

מערבבים היטב את השמנת החמוצה עם הסוכר עד קבלת תערובת אחידה.

הרכבת העוגה:

מניחים על משטח או צלחת בסיס בצק ראשון, יוצקים עליו חמישית מכמות הקרם ומשטחים על הבצק. מעל יוצקים כמות זהה של קרם ומעל הקרם בצק נוסף, חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות ולסיום מניחים את עיגול הבצק האחרון.

בהגשה מומלץ לפדר במעט אבקת סוכר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות