פאי לימון ודבש - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פאי לימון ודבש

עוגה שתפאר את שולחן החג: בסיס פאי עם בצק חמאתי עשיר שעליו מלית לימונית צהובה חמצמצה-מתוקה ועליהן ציפוי קצפתי עדין. מתכון של הקונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי"

תבנית בקוטר 26 ס"מ דרגת קושי: קל
פאי לימון ודבש
דודו בכר

כמה טיפים חשובים לאפייה עם דבש:

השתמשו תמיד בדבש איכותי ולא בתחליפים. השתמשו בדבש במרקם נוזלי. אם הדבש במרקם מוצק, מומלץ לחממו במיקרוגל למשך מספר שניות.

מומלץ להכין עוגת דבש יום או יומיים מראש ולאחסנה במקרר.

עוגת דבש אופים בחום נמוך יחסית, בכדי לשמור על מרקם וצבע.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

280 גרם (2 כוסות) קמח

50 גרם אבקת שקדים

150 גרם חמאה

80 גרם סוכר

1 חלמון

גרידה מתפוז אחד

למלית לימון:

1 פחית חלב מרוכז

50 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה

4 חלמונים

2 כפות דבש

140 מ"ל (2/3 כוס) מיץ לימון

60 גרם (3 כפות)  אינסטנט פודינג

גרידה מ- 3 לימונים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות ליקר תפוז (לא חובה)

 לציפוי:

200 מ"ל שמנת מתוקה

2 כפות דבש

20 גרם (1 כף) אינסטנט פודינג

גרידה מלימון אחד

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים במעבד מזון או מיקסר עם גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד.

מקררים את הבצק למשך כשעתיים

מרדדים את הבצק לתבנית של פאי.

אופים את הקלתית אפייה עיוורת- ללא המלית- בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ- 12 דקות שהבצק מתחיל להזהיב

מלית המילוי:

בקערה, טורפים את כל החומרים למעט מיץ הלימון והדבש, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הלימון והדבש וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה.

מוזגים את מלית הלימון על הקלתית.

אופים בתנור מחומם מראש 140מעלות 20 דקות עד שהמלית מתייצבת.

מצננים במקרר שעתיים.

הציפוי:

מקציפים את השמנת עם הדבש והפודינג במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית במשך 4-5 דקות עד לקבלת קצפת רכה.

מורחים את הקצפת בעדינות על הפאי ומקשטים בגרידת הלימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות