ריבועי תפוחים ושקדים בדבש - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ריבועי תפוחים ושקדים בדבש

עוגה שנחתכת לריבועים אישיים ומתאפיינת במרקם רך ונימוח שיוצרים השקדים, עם טעם מרציפני שמשתלב מצוין עם תפוחים בדבש

תבנית מרובעת 20*20 ס"מ דרגת קושי: קל
ריבועי תפוחים ושקדים בדבש
תומר אפלבאום
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לתפוחים:

3 תפוחים מסוג גרני סמית קלופים וחתוכים לשמיניות בלי ליבה

40 גרם סוכר ( 2 כפות)

כפית תמצית וניל

2 כפות דבש

גרידה מלימון אחד

20 גרם חמאה (2 כפות)

לעוגה:

100 גרם חמאה רכה

חצי כוס סוכר

2 ביצים

1 כוס שקדים טחונים

3 כפות קמח

חצי כפית קינמון טחון

2 כפות רום בהיר

3/4 כוס שקדים פרוסים

הוראות הכנה

הכנת התפוחים:

מערבבים בקערה את התפוחים הסוכר, הווניל, הדבש וגרידת הלימון.

ממיסים במחבת חמאה ואליה מוסיפים את תערובת התפוחים שהכנו קודם.

מערבבים יחד בעדינות במשך של כ- 5 דקות עד לקבלת גוון קרמל בהיר ועד לריכוך קל של התפוחים.

מוציאים את התפוחים למסננת ומניחים בצד.

הכנת העוגה:

במיקסר עם וו גיטרה: שמים את החמאה והסוכר ומערבלים במהירות גבוהה כ 3 דקות.

כעת אמור להיווצר קרם תפוחי בהיר.

מנמיכים למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו למיקסר.

עוצרים ומוסיפים את השקדים, הקמח, הקינמון והרום ומערבבים במהירות איטית עד לאיחוד התערובת.

יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומסדרים עליה את התפוחים.

מעליהם מניחים שקדים פרוסים.

אופים 40 דקות בחום של 180 מעלות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות