ממתק כוורת - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ממתק כוורת

קינוח קראנצ'י ופריך המשלב כמה מרקמים יחד, וממלא את הבית בניחוח נפלא של דבש וחמאה. הוא אמנם עשוי מחומרי הגלם הפשוטים ביותר, אך התוצאה אלגנטית ובלתי שגרתית

תבנית בגודל 30*30 ס"מ (50 יחידות) דרגת קושי: קל
ממתק דבש
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לתחתית הממתק (בצק פריך):

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (2.5 כפות)
 1חלמון

150גרם קמח

שכבה העליונה של הממתק:

200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
200 גרם דבש
200 גרם קורנפלקס (טעם טבעי)
200 גרם גרנולה

הוראות הכנה

הכנת הבצק :
במיקסר עם וו גיטרה: שמים את קוביות החמאה והסוכר ומעבדים במהירות איטית עד איחוד. מוסיפים את החלמון ומעבדים שוב עד שמתאחד. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את כל הקמח, ומערבבים עד שנוצר בצק.

מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה. 
לאחר חצי שעה מוציאים אל משטח מקומח ומרדדים לעובי של חצי ס"מ.

מניחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.

אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות עד שהבצק מזהיב קלות.
 

הכנת השכבה העליונה :
בסיר: שמים חמאה, סוכר ודבש, מערבבים וממיסים על האש.
כאשר הכל נמס ומאוחד מורידים מהאש ומוסיפים את הקורנפלקס והגרנולה. 
שופכים את התערובת על הבצק האפוי ומיישרים.

מכניסים את התבנית שוב לתנור בחום של 160 מעלות לכ-10 דקות. 
מצננים וחותכים לריבועים. 
* ניתן לאחסן בקופסה אטומה עד שבוע.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות