קוגלהוף תפוחים ותמר בציפוי גבינת שמנת - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קוגלהוף תפוחים ותמר בציפוי גבינת שמנת

השילוב בין התפוחים והתמרים לבין ציפוי השמנת הלימוני מעניק לעוגה טעם מרענן ומיוחד, ואילו הדבש מורגש בנגיעות קלות ומעודנות

תבנית קוגלהוף קוטר 24 ס"מ דרגת קושי: קל
קוגלהוף תפוחים ותמר מג'הול בציפוי גבינת שמנת לימונית
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

250 מ"ל שמן קנולה

1.25 כוס סוכר
3 ביצים
2 כוסות קמח
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
3/4 כוס אגוזי מלך חתוכים גס
חצי כוס תמר מג'הול חתוך גס

2 כפות דבש

חצי כוס ליקר קלבדוס
3 תפוחי עץ מסוג גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות בגודל בינוני
25 גרם חמאה מומסת
 

לציפוי גבינת שמנת לימונית :

150גרם גבינת שמנת (3/4 כוס)
חצי כוס אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
גרידה מלימון אחד

הוראות הכנה

במיקסר עם וו גיטרה: מערבבים שמן וסוכר, ומוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה, קינמון וציפורן .
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את קערת הקמח. מערבבים מעט ומוסיפים את האגוזים, התפוחים התמרים, הדבש והליקר. מערבבים עד איחוד.
בעזרת מברשת מורחים בנדיבות חמאה מומסת בכל חריצי התבנית.
שופכים את הבלילה לתבנית ואופים בחום של 180מעלות כ-40 דקות . כשמוציאים את העוגה מהתנור הופכים אותה על תבנית או צלחת ישרה, בלי לשלוף את תבנית הקוגלהוף. מצננים. 

הכנת הציפוי:

בקערה: מערבבים גבינה ואבקת סוכר בעזרת מטרפה. מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון ומערבבים. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה הצוננת.

ניתן לשמור במקרר עד שבוע.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות