מתכון

מאפינס דבש, סילאן ותמרים

המאפינס הללו מתפקדים כעוגיה לכל דבר. עוגיה קטנה ורכה שאני אוהבת ללוות איתה את הקפה, או לחטוף על הדרך כשמתחשק לי משהו מתוק ולא כבד ואחרי ארוחה דשנה זה מתגלה כפתרון נפלא

עידית בן צבי, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עידית בן צבי, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:12 יחידות
מאפינס

רכיבים

  • 1 גביע ממרח תמרים או 200 גרם תמרים קצוצים היטב
  • 50 מ"ל דבש
  • 50 מ"ל סילאן
  • 150 גרם סוכר חום
  • 200 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 350 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפיה
  • 6 גרם סודה לשתיה
  • 1 גביע שמנת חמוצה

הוראות הכנה

במיקסר עם וו גיטרה: מקציפים את הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת תפוחה.

מוסיפים את הדבש, הסילאן וממרח התמרים.

מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים.

לבסוף מוסיפים לתערובת את השמנת החמוצה ומערבבים.

יוצקים את התערובת לתבנית שקעי מאפינס משומנת עד ל-3/4 מגובה השקע.

אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 20 דקות.

מצננים ומגישים.

תגובות