מתכון

שטרודל מבצק יין במילוי אגוזים ודבש

הבצק של השטרודל הוא מעין בצק פריך שמזכיר את העוגיות של פעם. יחד עם מילוי האגוזים והדבש מתקבל מאפה מסורתי ונוסטלגי בניחוח של בית הונגרי שורשי

עידית בן צבי, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עידית בן צבי, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
שטרודל
צילום: דודו בכר

רכיבים

לבצק:

  • 360 גרם חמאה רכה
  • 440 גרם קמח
  • 25 גרם סוכר
  • 6 גרם מלח
  • 1 ביצים
  • 75 מ"ל יין לבן

למילוי האגוזים והדבש:

  • 80 גרם אוכמניות יבשות
  • 600 גרם אגוזי מלך טחונים גס
  • 240 גרם סוכר
  • 95 גרם דבש
  • ½ כפית קינמון
  • 100 מ"ל חלב
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה %42
  • 1 ביצה טרופה

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

במיקסר עם וו גיטרה: שמים את החמאה, הקמח, הסוכר והמלח ומתחילים לערבל. 

מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת מרקם אחיד.

כאשר המרקם מתאחד מוסיפים את היין, מכניסים לשקית ומקררים למשך הלילה.

הכנת המילוי:

מערבבים יחד את האגוזים והאוכמניות.

מחממים בסיר את שאר החומרים ומבירים לרתיחה. מערבבים ומורידים מהאש.

מערבבים פנימה את תערובת האגוזים והאוכמניות ומכניסים למקרר.

הכנת השטרודל:

מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. מגלגלים מהמילוי צינורות בקוטר 1 ס"מ ומניחים במרחק של 1/2 ס"מ משולי הבצק. 

מגלגלים את הבצק מסביב למילוי בצורה מהודקת כך שנוצר צינור ארוך.

מדביקים את קצה הבצק עם ביצה טרופה. חותכים אחרי שולי ההדבקה, ומייצרים כך באותו האופן את יתר הצינורות עד לסיום הבצק והמילוי.

לוקחים כל צינור בצק ממולא וחותכים כל 12 ס"מ, ואז סוגרים את הקצוות. מקררים את השטרודלים.

מורחים ביצה טרופה ואופים בחום של 175 מעלות כרבע שעה או עד שזהוב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ