סברינה דבש מוגשת עם תפוח עץ ממולא - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סברינה דבש מוגשת עם תפוח עץ ממולא

מדובר במנה מפתיעה – תפוח שממולא בעצמו. כלומר בבשר תפוחים ואגוזים, ומאופיין במרקם נימוח, ומעליו קרמבל פריך שמעניק קראסט מיוחד

8 מנות דרגת קושי: קשה
סברינה דבש מוגשת עם תפוח עץ ממולא וקרמבל אגוזים
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לסברינת הדבש:

30 גרם ריבת פטל או כל ריבה אחרת

35 גרם דבש

80 גרם סוכר                 

55 גרם שמן

45 גרם מים

50 גרם ביצים (1 יח')

85 גרם קמח

3 גרם סודה לשתייה

2 גרם קקאו

קורט ציפורן

1 גרם קינמון טחון

לקרמבל אגוזים:

100 גרם סוכר חום

100 גרם קמח

70 גרם חמאה

100 גרם אגוזי מלך טחונים

לתפוח הממולא:

4 יח' תפוחי עץ גדולים

1  לימון

כפית שטוחה סוכר

רוטב האנגלז (וניל):

250 גרם שמנת

250 גרם חלב

½ מקל וניל

55 גרם סוכר

50 גרם חלמונים (2-3 יח')

הוראות הכנה

סברינת הדבש:

שוקלים את כל החומרים היבשים ומנפים לתוך קערה. מניחים בצד עד לשימוש.

בקערה נפרדת מניחים את הריבה, הדבש והסוכר ומערבבים עם מטרפה.

מניחים את השמן והמים בסיר ומחממים. חשוב שלא יתחממו יתר על המידה. מוזגים לקערה וממשיכים לערבב עד למרקם הומוגני.

מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב.

מוסיפים את שאר החומרים היבשים  ומערבבים עד לתערובת אחידה.

יוצקים לתבניות סיליקון עם שקעים בצורת סברינה עד לגובה של 1/2 פחות מגובה השקע.

אופים בחום של 150 מעלות כ 15 עד 20 דקות - עד שהעוגה יציבה.  

קרמבל האגוזים:

מערבבים את כל המרכיבים יחד בקעת מיקסר בעזרת וו גיטרה עד לקבלת בצק פירורי

חוצים את התפוח לשניים ומוציאים את פנים התפוח בעזרת כף פריזיאן או כף רגילה.

לתפוח הממולא:

חוצים את התפוח לשניים ומוציאים את פנים התפוח בעזרת כף פריזיאן או כף רגילה.

את הליבה עם הגרעינים זורקים, ואת שאר הבשר של התפוח קוצצים ומתבלים עם סוכר ומעט גרידת לימון וממלאים שוב את התפוח עץ.

מפזרים מעל את הקרמבל בנדיבות, ואופים בחום של 185 מעלות כ 25-20 דקות עד שהקרמבל משחים והתפוח מתרכך.

רוטב האנגלז (וניל) :

בסיר מניחים ומביאים לרתיחה את השמנת, החלב והווניל.

בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם סוכר.

מוזגים את הנוזל החם לתערובת החלמונים על ידי השוואת טמפרטורות.

מחזירים לבישול עד להסמכה.

מערבבים עם בלנדר מוט במידת הצורך.

מסננים ומניחים בתבנית במקרר (או בפריזר לקירור מהיר)

הרכבת המנה:

בתום אפיית התפוח מקררים אותו ומניחים בצד עד להגשה. טרם ההגשה ניתן לחמם את התפוח או להגיש אותו בטמפרטורת החדר

מניחים את התפוח הממולא במרכז הצלחת (רצוי מעט עמוקה), מוזגים את רוטב האנגלז סביב התפוח האפוי ומגישים

טיפים

טיפ קטן:

כדאי לזלף טבעות או מקלות ישרים בצק על תבניות מרופדות בנייר אפייה ולשלוח מיד למקפיא. עם התכנסות החוגגים, לחמם את השמן ולטגן את הצ'ורוס קפואים. שימו לב: יש לחמם סיר עם הרבה שמן כדי שהטמפרטורה לא תרד מיד והצ'ורוס יתקבלו שמנוניים.

כך או אחרת, אל תשכחו לגלגל אותם בסוכר וקינמון או לטבול ברוטב שוקולד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות