לחמניות כוסמין קרמליות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחמניות כוסמין קרמליות

קמח הכוסמין המעניק ללחמניות טעם אגוזי מתקתק, המשתלב היטב ברוח החג. מתכון של האופה סער מור מהמרכז הקולינרי דן גורמה

20 לחמניות דרגת קושי: קשה
לחמניות כוסמין
תומר אפלבאום

בתוך הבצק אני נוהג לשלב שבבים וחתיכות של ממתק הנקרא "יערת קרמל" או שברים של קוביות סוכר קנים. שברים אלו מעניקים ללחמניות טעם קרמל ייחודי ותוספת מתיקות.

אני נמנע מלהשתמש בלחמי החג בשאור המעניק טעם וארומה חמוצים, מאחר ואצלנו במשפחה נהוג להימנע מאוכל בעל גוון טעם חמוץ בארוחות החג.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1000 גרם כוסמין

675 גרם מים קרים
35 גרם דבש
22 גרם מלח
40 גרם שמרים טריים/ 13 גרם שמרים יבשים

 50 גרם שברים של ממתק "יערת קרמל " או שברים של קוביות סוכר קנים

לממתק "יערת הקרמל":

5 כפות סוכר

2 כפות דבש

הוראות הכנה

לערבב את הקמחים והשמרים (מפוררים) היטב למניעת "אפקט שיש" בלחם.

לשים בקערת המיקסר את המים והדבש, לערבב קלות.

להוסיף את הקמח לקערת המיקסר מעל הנוזלים.

לשים את הבצק עם וו לשיה במהירות 1 במשך  3 דקות.

 עוצרים את המיקסר, מוסיפים את המלח ומפעילים במהירות 1 במשך 5 דקות

בעשרים השניות האחרונות של הלישה מוסיפים את שבבי/ שברי "יערת הקרמל" או שברי קוביות הסוכר לבצק, בלישה במהירות 1, עד לפיזור אחיד של השבבים בבצק.

להוציא את הבצק מקערת המיקסר למשטח מקומח בשכבה עדינה מאוד, ללוש ידנית מעט בכדי לחוש את הבצק, לכדרר את הבצק ולהניח בקערה מכוסה היטב.

לאחר 20 דקות של תפיחה, להוציא את הבצק בשנית למשטח מקומח (שוב בשכבה עדינה מאוד, בכדי שלא להוסיף כמויות של קמח לבצק), לשטח אותו בעדינות עם כף היד, למתוח אותו בעדינות ולבצע קיפול של הבצק, כמו מעטפה ולכדרר את הבצק בשנית, להחזיר לקערה מכוסה לעוד 20 דקות של תפיחה. יש לחזור על שלב הקיפול 3 פעמים (תפיחה של 20 דקות, קיפול, וחזרה לעוד 20 דקות, שוב קיפול, תפיחה של 20 דקות, קיפול ותפיחה של עוד 20 דקות).

להכניס את הבצק למנוחה של מספר שעות במקרר 2-3 שעות. מאחר ותמיד חסר לי מקום במקרר, אני נוהג להתפיח את הבצק בשלמותו בקערה מכוסה היטב.

 במידה והבצק הותפח בשלמותו, מוציאים אותו מהמקרר למשטח מקומח קלות, מחלקים אותו למשקל הרצוי ( אני נוהג לחלק ל- 80 גרם) מעצבים עיצוב ראשוני, נותנים לבצק מנוחה של 10 דקות ואז מעצבים עיצוב סופי  ככדורים אשר למרכזם מכניסים במהלך העיצוב כמה חתיכות של  ממתק "יערת קרמל" *או שברים של קוביות הסוכר. מניחים על גבי תבנית אפיה עם נייר אפייה. במרווחים של כ- 5 ס"מ. מתפיחים כשעה מכוסה או עד הכפלת הנפח הלחמניות.

לפני הכנסה לתנור ניתן למרוח בעדינות על גבי הלחמניות התפוחות ביצה מעורבת בדבש  או להתיז מים על הלחמניות ולפזר מעט קמח.

 מחממים את התנור מראש לטמפרטורה של 210 מעלות, עם משטח אפייה/ אבן אפייה בפנים בכדי שיתחמם עם התנור, כאשר הלחמניות תפוחות, מעבירים אותה בזהירות רבה למשטח האפייה. אופים את הלחמניות ב 10 הדקות הראשונות בחום זה, עם קערית מים רותחים בתחתית התנור במשך 10 דקות (ניתן גם להתיז מעט מים מספריי על הכיכר ליצירת תוספת לחות). לאחר  10הדקות יש להוציא בזהירות  את קערית המים הוריד את הטמפרטורה ל – 200 מעלות צלזיוס למשך עוד 10 דקות ולהוסיף עוד מספר דקות לייבוש החמניות עם דלת מעט פתוחה.

 להוציא את לחמניות לצינון על גבי רשת. יש להמתין לפחות כשעה  לפני שאוכלים.

* ממתק "יערת הקרמל":

בסיר קטן מחממים לקרמל זהוב את 5 כפות סוכר עם 2 כפות הדבש. ברגע שמתקבל קרמל זהוב ומבעבע מנפים במהירות פנימה כפית גדושה של סודה לשתיה. את התערובת תתסוס ותבעבע (זהירות! לעבוד עם כפפות אפייה, התערובת רותחת. קרמל גורם לכוויות כואבות מאוד!) יש לצוק מיד לתוך תבנית חד פעמית עגולה- קטנה אשר שומנה היטב  מראש בספריי שמן.  את הסיר יש להשרות מיד במים אחרת נתקשה להוריד את השאריות מהסיר.

לאחר ש"יערת הקרמל "תתקרר לחלוטין היא תתגבש ותהפוף לממתק ממכר וקראנצי עם טעם יחודי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות