מתכון

חלת חלב מתוקה חגיגית

חלה המסורתית של יהודי מזרח ומרכז אירופה, מקבלת טיפול מקומי. החלה נאפת עם הכלי במרכזה כיחידה אחת, שהדבש יהיה בתוכו. התבלינים בשילוב הדבש והחמאה מוסיפים לה ארומה נעימה ומיוחדת. מתכון של האופה סער מור

סער מור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
סער מור
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קשה
מנות:חלה אחת של 12 כדורים
חלת דבש

רכיבים

  • 400 גרם קמח לחם
  • 100 גרם קמח כוסמין
  • 120 מ"ל חלב
  • 200 מ"ל מים.
  • 40 גרם דבש (לחלות מתוקות יותר ניתן לשים עד 55 גרם דבש)
  • 35 גרם חמאה רכה (אך לא מומסת).
  • 12 גרם מלח.
  • 25 גרם שמרים טריים/ 8 גרם שמרים יבשים (אני מעדיף שמרים טריים)

תבלינים:

  • 6 תרמילי הל קלויים מעט
  • כוכב אניס
  • מקל קינמון
  • מקל וניל חצוי
  • מעט חלב ודבש
  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • פרג

הוראות הכנה

לקלות במעט את תרמילי ההל במחבת, לתת להם להצטנן ולהוציא מתוכם את הגרגרים. להכניס את התבלינים לסיר עם החלב והמים, להביא לסף רתיחה ולהסיר מהאש.

לקרר מספר שעות במקרר. לאחר מכן להוציא את כוכב האניס, מקלות הווניל והקינמון מהחלב המצונן (להשאיר בפנים את גרגרי ההל).

לצקת את החלב והמים לקערת המיקסר ולהוסיף את התבלינים והדבש.

לערבב את הקמחים ולפורר לתוכם את השמרים.

להוסיף את הקמחים לקערת המיקסר וללוש עם וו לישה במשך 5 דקות במהירות הנמוכה ביותר - 1

לאחר כ-2 דקות מתחילת הלישה להתחיל להוסיף את החמאה בחתיכות קטנות.

בתום ה-5 דקות להוסיף את המלח, להגביר למהירות 2 לעוד 5 דקות.

לבדוק שהבצק חלק וגמיש ואם יש צורך ללוש כ-2 דקות נוספות. לכדרר את הבצק, להחזירו לקערת הלישה ולכסות בניילון נצמד.

 להתפיח את הבצק במקום חמים כ-50-45 דקות.

להוציא את הבצק מהקערה למשטח שקומח בשכבה עדינה מאוד של קמח, ולחלק את הבצק ל- 12 חלקים שווים.

לכדרר את היחידות ולתת להן לנוח מספר דקות על המשטח כשהן מכוסות.

לעצב לצורת כדור, לטבול בתערובת החלב ודבש/ ביצה טרופה ולטבול בשומשום/ פרג.

לשמן בספריי שמן תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ, ולסדר את הכדורים בתוך התבנית, מסביב, אך לא בצמוד לשוליי התבנית. במרכז התבנית מניחים כלי קרמיקה עגול בקוטר של 10- 8 ס"מ, עמיד לחום (יש לשמן את צדו החיצוני של הכלי בספריי שמן בשכבה דקה מאוד). החלה תיאפה עם כלי הקרמיקה במרכזה.

מתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו והכדורים ממלאים את הרווח שבין שולי התבנית והקערית במרכז, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות עם תבנית מים רותחים בתחתית.

לאחר 10 דקות מהכנסת הבצק לתנור יש להוציא את התבנית עם המים ולהמשיך לאפות עוד כ- 20 דקות עד שהחלה שחומה והחיבורים בין הכדורים מזהיבים. לצנן על גבי רשת בתוך התבנית.

מגישים לשולחן החג על גבי כלי מוגבה על רגל, מוזגים דבש לקערית במרכז. כל סועד תולש לו כדור מהחלה וטובל בדבש.

סער מור

אופה בעל דף הפייסבוק: מחשבות על לחם

תגובות