לחם תפוחים ותמרים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחם תפוחים ותמרים

לחם שמכיל את שני סימני החג: תפוחי עץ טבולים בדבש לסמן "שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה כדבש" ותמרים על מנת לסמן "שיתמו אויביך ושונאיך". מתכון של האופה סער מור מדן גורמה

3 כיכרות של כ- 600 גרם כל אחת דרגת קושי: קשה
לחם תמרים
תומר אפלבאום

נהוג בחג להימנע מלאכול מאכלים בהם יש חמיצות, לכן הלחמים שאני אופה בראש השנה נטולי שאור שמעניק לבצק טעם חמצמץ.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

750 גרם קמח לחם

250 קמח כפרי

315 מ"ל מים

300 מ"ל סיידר תפוחים

45 גרם סילאן

22 גרם מלח

36 גרם שמרים טריים או 12 גרם שמרים יבשים

100 גרם קוביות תפוח עץ מקורמלות

50 גרם תמרים לחים מגולענים ופרוסים לעיגולים

 

הוראות הכנה

לקלוף ולחתוך לקוביות של ס"מ 3 תפוחי גרנד סמית. בסיר להמיס חמאה ומעט דבש עד קבלת קרמל בהיר, להכניס את קוביות התפוחים, להוסיף מעט קינמון וקורט פלפל שחור ומעט מאוד מלח ולהקפיץ את התפוחים עד דרגת "אל דנטה".

להוציא את התפוחים למסננת בכלי שיאגור לתוכו את המיץ שהם מגירים, עד לצינון מלא (של התפוחים). את המיץ ניתן לשלב בנוזלים של הבצק כחלק מהמים והסיידר.

לערבב את הקמחים היטב למניעת "אפקט שיש" בלחם ולהוסיף את השמרים.

 לשים בקערת המיקסר את המים, הסיידר והסילאן, לערבב קלות.

 לערבב את השמרים עם הקמח, ולהוסיף לקערת המיקסר מעל הנוזלים.

 לשים את הבצק עם וו לשיה במהירות נמוכה (1) במשך 5 דקות.

עוצרים את המיקסר, מוסיפים את המלח ומפעילים במהירות 2 במשך 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. במידה והגלוטן לא מפותח מספיק להוסיף עוד 2 דקות לישה במהירות 2.

ב- 20 השניות האחרונות של הלישה מוסיפים את קוביות התפוחים ואת התמרים הפרוסים, לשים במהירות מספר 1 עד לפיזור אחיד של התוספות בבצק.

להוציא את הבצק מקערת המיקסר למשטח מקומח בשכבה עדינה מאוד, ללוש ידנית בכדי לחוש את הבצק, לכדרר אותו ולהניח בקערה מכוסה היטב.

לאחר 20 דקות של תפיחה, להוציא את הבצק בשנית למשטח מקומח (שוב בשכבה עדינה מאוד, בכדי שלא להוסיף כמויות של קמח לבצק), לשטח אותו בעדינות עם כף היד, למתוח אותו בעדינות.

כעת, לבצע קיפול של הבצק, כמו מעטפה ולכדרר את הבצק בשנית, להחזיר לקערה מכוסה לעוד 20 דקות של תפיחה. יש לחזור על שלב הקיפול 3 פעמים (תפיחה של 20 דקות, קיפול, וחזרה לעוד 20 דקות, שוב קיפול, תפיחה של 20 דקות, קיפול ותפיחה של עוד 20 דקות).

ניתן להכניס את הבצק למנוחה של מספר שעות במקרר, רצוי 12-8 שעות. מאחר ותמיד חסר לי מקום במקרר, אני נוהג להתפיח את הבצק בשלמותו בקערה מכוסה היטב, אך ניתן לחלק את הבצק לגודל הרצוי, לתת לו עיצוב ראשוני, מנוחה ואז עיצוב סופי ולהכניס את הכיכר המעוצבת בתבנית/ בסלסלת תפיחה/ על גבי משטח מקומח למקרר לתפיחה ארוכה.

במידה והבצק הותפח בשלמותו, מוציאים אותו מהמקרר למשטח מקומח קלות, מחלקים אותו למשקל הרצוי, מעצבים עיצוב ראשוני, נותנים לבצק מנוחה של 10 דקות ואז מעצבים עיצוב סופי ומניחים בתבנית/ בסלסלת תפיחה/ על גבי משטח מקומח לתפיחה סופית. במידה והבצק הותפח מחולק, מתחילים מיד עם הוצאתו מהמקרר בתפיחה הסופית.

מחממים את התנור מראש לטמפרטורה של 230 מעלות, עם משטח אפייה/ אבן אפייה בפנים בכדי שיתחמם עם התנור, כאשר הכיכר תפוחה במלואה, מעבירים אותה בזהירות רבה למשטח האפייה, חורצים אותה בעדינות על מנת שלא להפיל את נפח הכיכר. אופים את הכיכר ב- 10 הדקות הראשונות בחום זה, עם קערית מים רותחים בתחתית התנור במשך 10 דקות (ניתן גם להתיז מעט מים מספריי על הכיכר ליצירת תוספת לחות). לאחר 10  הדקות יש  להוציא בזהירות את קערית המים ולהוריד את הטמפרטורה ל – 200 מעלות למשך עוד 20-25 דקות ולהוסיף עוד 5 דקות ליבוש הכיכר עם דלת פתוחה במעט.

להוציא את הכיכר לצינון על גבי רשת. יש להמתין לפחות 45 דקות לפני שפורסים.

טיפים

1. אפשר להכין עם חצי כוס קמח רגיל וחצי כוס קמח כוסמין
2. לא ממליצה לוותר על הבננה, זה מה שנותן לפנקייק את המרקם שלו.
3. אפשר מעל לשים כל תוספת אפשרית, קצפת, פירות, אגוזים, ממרח שוקולד.

 

רוצים עוד רעיונות לפנקייקים שכדאי להכין בבית? הנה המתכונים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות