פוקצ'ת סלק חגיגית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פוקצ'ת סלק חגיגית

פוקצ'ה חגיגית ומיוחדת בצבעה, ברוח סממני החג עם כרישה ולוביה. מתכון של האופה סער מור מדן גורמה

2 פוקצ'ות משפחתיות או 4 זוגיות דרגת קושי: קשה
פוקצת סלק
תומר אפלבאום

בסלק נשתמש גם ללישת הבצק וגם כתוספת על הפוקצ'ה. הכרישה משמשת כתוספת על גבי הפוקצ'ה ידוע בשם "כרתי- יהי רצון מלפניך... שייכרתו אובינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו". והלוביה הידועה גם בשם "רוביא- יהי רצון מלפניך... שירבו זכויותינו ותלבבו". כל אלה ביחד עם האזור הארץ ישראלי ושמן הזית מעניקים לפוקצ'ה המשלבת בתוכה טעמים וניחוחות עמוקים וארצ ישראלים המקשרים אותנו לאדמה ולארץ.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

500 גרם קמח לחם

35 גרם סוכר

6 גרם שמרים יבשים

300 מ"ל מיץ סלק קר (הסבר בהוראות ההכנה )

10 גרם מלח גס

50 מ"ל שמן זית

25 מ"ל שמן זית

10 סלקים קטנים וקשים

500 גרם לוביה טרייה, חלוטה

3 כרישות בינוניות חלוטות ופרוסות לפרוסות בעובי של 2 ס"מ באלכסון

הוראות הכנה

להכין מראש ולצנן את הירקות. את הסלקים נשטוף היטב ונקטום את הגבעולים והשורש.  נבשל את הסלקים עם הקליפה במים רותחים עם רבע כפית מלח לימון, למשך מספר דקות עד שסכין שננעץ בהם נכנס עד למרכז באופן חלק אך עם התנגדות קלה ("אל דנטה").

נסנן את מי הבישול ונשמור אותם בכלי נפרד. את הסלקים נקלוף. חמישה מהם נפרוס לרבעים ונכניס לתנור חם עם שמן זית, מעט סילאן ומלח עד התחלת קירמול. 

את שאר הסלקים נטחן ונסחט מהם את המיץ לתוך מי הבישול של הסלקים ששמרנו (דרך מסננת דקה או "בד גבינה"). נקרר היטב את מיץ הסלק לפני השימוש.

את הלוביה נחלוט קלות במים רותחים עם מעט מלח ומיד כשנוציא מהמים הרותחים נעביר לקערה עם מי קרח לשמירת הפריכות והצבע, נייבש על גבי נייר סופג.

את הכרישה נחתוך באלכסון לפרוסות בעובי 2 ס"מ, נחלוט ונצנן באותה הצורה כמו את הלוביה.

נערבב קמח, סוכר, שמרים יבשים.

את מיץ הסלק נמזוג לקערת המיקסר יחד עם 50 מ"ל שמן זית. נוסיף את תערובת הקמח מעל ונלוש בעזרת וו לישה במהירות 1 (הנמוכה ביותר) למשך 5 דקות.

נוסיף מלח. נעלה את מהירות לישה ל- 2 לעוד 5 דקות. במהלך זמן זה מזלפים באיטיות את יתרת שמן הזית לתוך הבצק תוך כדי לישה.
נמתח את הבצק על משטח העבודה ונבצע 3 קיפולים וכדרור של הבצק כל 20 דקות.

לאחר הכדרור נכניס לקערה משומנת קלות בשמן זית ונכסה היטב. נכניס למקרר לתפיחה ארוכה (מכוסה היטב).

נוציא את הבצק מהמקרר לשיש וניתן לבצק לנוח על גבי משטח משומן קלות לכ-10 דקות. נחלק את הבצק למנות ונכדרר, נמרח שכבה עדינה של שמן זית.

מחלקים לפי הרצון והצורך: פוקצ'ה גדולה 400 גרם, פוקצ'ה זוגית 250 גרם, פוקצ'ה אישית 150 גרם בצק.

נפתח את הפוקצ'ה לגודל הרצוי בלחיצות עם קצות האצבעות, בשלבים ובעזרת שמן זית
נניח  על נייר אפייה עם סולת, נסדר את הירקות שהכנו כתוספות, נזלף מעט שמן זית ונפזר מלח ופילפל שחור גרוס, נפזר עליי אזוב ארצישראלי (זעתר), נתפיח עוד כ- 20 דקות ונאפה בחום גבוה עד הזהבה של התחתית.

להוציא מהתנור ולהניח על גבי רשת מוגבהת, לזלף מעט שמן זית מעל ועוד עלי אזוב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות