מתכון |

פוקצ'ה תאנים וקרם שקדים

בפוקצ'ה מתוקה זו אני משלב טעמים שונים ויוצר קינוח מקסים ושונה לארוחה חגיגית או לארוחת הבוקר של שבת. מתכון של של האופה סער מור מהמרכז הקולינרי דן גורמה

סער מור, אופה אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פוקצ'ה תאנים
סער מור, אופה אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני

חיטה (קמח) תאנים, רימונים וזית (שמן זית) לקוחים משבעת המינים בהם התברכה הארץ וגם מסימני החג. שקדים גדלו ופרחו בארץ שלנו מאז ומעולם ומזוהים עם ישראל כאחד הפירות שגדלו כאן. ביחד כל המרכיבים הללו יוצרים הרכב טעמים ייחודי ומיוחד.

רכיבים

קרם שקדים:

הוראות הכנה

מנפים את הקמח. בקערה מערבבים את הקמח עם הסוכר והשמרים היבשים.

בקערת המיקסר מערבבים מים עם שמן זית (50 מ"ל) ומוסיפים את תערובת קמח מעל.

לשים בעזרת וו לישה במהירות 1 למשך 5 דקות ובסיומן מוסיפים מלח.

מגבירים מהירות לישה למהירות 2 לעוד 5 דקות. במהלך זמן זה מזלפים באיטיות את יתרת שמן הזית לתוך הבצק תוך כדי לישה.

בתום חמש הדקות, מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח. מותחים את הבצק למעיין מרובע ומביאים את פינותיו למרכז והופכים לכדור. מניחים למנוחה של 20 דקות. אחרי 20 דקות חוזרים שוב על הפעולה ושוב מניחים לנוח. אחרי 20 דקות נוספות עושים את הפעולה שוב ובסיומה מעבירים את הבצק לקערה, מכסים היטב ושולחים לתפיחה ארוכה במקרר. כמה ארוך? לפחות שעה וחצי.

בינתיים אפשר להכין את קרם השקדים:

קרם השקדים:

במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה עם הסוכר לקרם חלק.

 מערבבים בקערה את הביצים עם תמצית וניל.

בקערה נוספת מערבבים את השקדים הטחונים עם קמח.

מוסיפים לסירוגין לקרם את תערובת הביצים והתערובת היבשה (מתחילים עם קמח ומסיימים עם הקמח), בהדרגה.

לקרר כשעתיים לפחות לפני השימוש. 

חוזרים אל הבצק:

מוציאים מהמקרר למשטח עבודה משומן קלות ונותנים לבצק לנוח לכ-10 דקות
לחלק את הבצק למנות ולכדרר, למרוח שכבה עדינה של שמן זית.

מחלקים את הבצק לגודל הרצוי ובעזרת שמן זית:

פוקצ'ה גדולה 400 גרם, פוקצ'ה זוגית 250 גרם, פוקצ'ה אישית 150 גרם בצק
מכדררים כל חלק. מורחים שכבה עדינה של שמן זית על כל כדור. נותנים לכדורים לנוח כשעה עד שעה וחצי על גבי משטח העבודה ששומן בשכבה עדינה של שמן זית.

טובלים את קצות האצבעות בשמן זית ומשטחים את הפוקצ'ה בעזרתן. חשוב: השטחת הבצק נעשית ביצירת שקעים ולא במתיחתו.

מניחים את הפוקצ'ה "שפתחנו" בעזרת קצות האצבעות ושמן זית על נייר אפייה עם מעט סולת מפוזרת בשכבה דקה. כעת מוסיפים את התוספות:

מזלפים קרם שקדים במספר מקומות (להיזהר לא להגזים עם כמות הקרם שקדים) מעל להניח תאנים חצויות או "קרועות", לפזר עלי תימין טרי, פלפל שחור גרוס, דבש, פרוסות שקד מולבן.

מחממים תנור ל-240 מעלות.

מזלפים מעט שמן זית ומלח, מתפיחים עוד כ-20 דקות ואופים בחום גבוה עד הזהבה של התחתית, קרם השקדים מתייצב והתאנים מעט נצולות בקצוות
מוציאים מהתנור ומניחים על גבי רשת מוגבהת, מזלפים מעט שמן זית מעל ומפזרים גרגרי רימון טריים ועלי תימין טרי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ